Gevelbekleding

Gevelbekleding eist een echte duurzaamheid te bewijzen (natuurlijk of na behandeling) om slechte weerstand en andere spanningen weer te staan. Houtsoort moet minimum van klasse 3-4 zijn : bestand tegen vocht dikwijls hoger dan 20%. Hun metingen variëren volgens de fabricanten, maar de minimale dikte aanbevolen is 15 mm en mag 30 mm bereiken.

Deze dikte hangt af van de afstand tussen de latten die de bladen supporteren (tussen 40 en 65 cm).

Hout en zijn derivaten zijn natuurlijke isolatie materialen. Eeen gevelbkleding gekkopeld aan een externe isolering kan aanzienlijk de thermische isolatie verbeteren en de aktuele eisen voldoen. Het kan ook effectief de barsten verbergen en de koude bruggen elimineren die belangrijke energieverliezingen kunnen meebrengen. Eindelijk verbeterd hij de acoustische isolatie van een gebouw.

Plaatsing geheimen:

Om vochtretentie te vermeiden, moet een bekleding geventileerd zijn : een luchtruimte achter de bekleding behouden is dus essentieel. De minimum dikte van de luchtruimte moet overal 10 mm hebben en de boven en lage ventilaties moeten 50 cm2 per lineaire meter bekleding hebben.

We profiteren evenals van de dikte van de klampen (23 mm) voor de luchtruimte te bewaren. Beneden en boven moet er een anti-knaagdier rooster geplaatst worden om te vermeiden dat sommige elementen de luchtruimte komen verstoppen. De klampen zijn op de montuur bedragen bevestigd op de steun en afstandig van 40 tot 65 cm (en 3 cm maximum wanneer we op het einde van de muur komen). De bevestiging van de latten op de klampen

is gerealiseerd met punten van een minimum lengte van 5 cm. Voor latten met een breedte boven 125 mm, moeten er twee bevestigingen voorzien worden; lager is één voldoende. In geval van latten met groeven en tongen, moeten deze altijd naar boven gericht worden.

Wanneer bruto gelaten, neemt de houten bekleding natuurlijk een licht grijze kleur. Een niet beschermd hout reageerd natuurlijk met effect van de zon (zoals ons huid) en kleurt zich met een elegante zilver tint die we kunnen beslissen van zo te bewaren. Als we de grijzende fenomeen wensen te vermeiden, mogen we de bekleding dekken met een houtverf (ondoorzichtig) of met een lazure (doorschijnend) die het van de UV stralen zal beschermen. Hoe meer een afwerking ondoorschijnend is, hoe minder zullen de stralen van de zon er doorkomen en hoe minder zal het verkleuren. Voortaan vinden we een breed assortiment van kleuren om een bekleding te tinten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vraagt een houten huis niet veel meer onderhoudsplichten als een traditionneel huis. Integendeel !

Zowel in de structuur als in de buiten versiering, is hout een duurzame materiaal. Als bekleding gebruikt, wordt het zelf een duurzame bescherming voor de andere materialen die hij bedekt.

Item 1-23 van 23 in totaal item(s)
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar hout overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

Door verder te gaan met uw navigatie op deze site, moet u akkoord gaan met het gebruik en het schrijven van cookies
op uw verbonden apparaat. Deze cookies (kleine tekstbestanden) maken het mogelijk om uw navigatie te volgen,
uw mand aan te passen, om u te herkennen tijdens uw volgende bezoek en om uw verbinding te beveiligen.

Onze vertrouwelijkheidsbeleid