Gevelbekleding

Bekleding van een gevel of houten muur:

Of het nu voor een gevel of een muur is, moet de exotische houten bekleding (Bangkirai, Padoek, Ayous, hardhout Thermo as of zachthout (Ceder, Douglas, Lariks, Klassieke dennen of Thermowood een echte duurzaamheid tonen (natuurlijk of na behandeling) om slecht weer en diverse spanningen in verband met hun rol te weerstaan.

De essentie moet ten minste de 3-4 risicoklasse overeenkomen: met een vochtigheidsgraad die vaak hoger is dan 20%.

De afmetingen variëren afhankelijk van de fabrikant, maar de aanbevolen minimale dikte is 15 mm en kan tot 30 mm gaan. Deze dikte hangt af van de afstand tussen de platen die de messen ondersteunen (40 tot 65 cm).

Hout en zijn derivaten zijn van natuur isolerende materialen.

Bekleding, in combinatie met buitenisolatie, verbetert aanzienlijk de thermische isolatie en voldoet aan de huidige eisen. Het maskeert ook effectief scheuren en elimineert thermische bruggen die belangrijke energieverliezen kunnen veroorzaken. Ten slotte verbetert het de geluidsisolatie van een gebouw.

Geheimen voor de plaatsing van de gevelbekleding:

Om vochtretentie te voorkomen, moet de gevelbekleding geventileerd zijn: een blad lucht achter de gevelbeplating is essentieel. De minimale dikte van het luchtblad moet op elk punt van 10 mm zijn en de hoge en lage ventilatie van 50 cm2 per lineaire meter gevelbeplating.

De dikte van de klampen (23 mm) wordt meestal benut om het luchtblad te sparen. In het bovenste en lage deel is een anti-knaagdier rooster geïnstalleerd om te voorkomen dat elementen het luchtblad verstoppen. De klampen zijn bevestigd aan de kaders op de steun en verdeeld van 40 tot 65 cm uit elkaar (en maximaal 3 cm aan het einde van de muur).

De messen zijn bevestigd aan de klampen, met tips van minstens 5 cm lang. Voor messen breder dan 125 mm zijn er twee bevestigingsmiddelen nodig; voor minder is slechts één voldoende.

In geval van gegroefde messen en slipjes wordt dat slipje altijd naar boven gericht.

Gewoon in staat gelaten, neemt de houten bekleding natuurlijk een licht grijze tint.

Natuurlijk, reageert een onbeschermd hout onder het effect van de zon (zoals onze huid) en kleurt zich met een elegante zilveren tint, die we heel goed kunnen besluiten om zo te behouden. Als u het grijzende fenomeen wilt vermijden, kan men de bekleding bedekken met houtverf (ondoorzichtig) of een bevlekte verf (doorschijnend) die het zal beschermen tegen Uv-stralen. Hoe ondoorzichtiger een afwerking is, hoe minder het de zonnestralen zal doorlaten en hoe minder de stralen de kleur zullen veranderen. We vinden nu een aantal kleuren om een bekleding met JOTUN te verven.

In tegenstelling tot wat we denken, brengt een houten huis niet meer onderhoudsbeperkingen met zich mee dan een traditioneel huis. Integendeel! In de structuur, zoals aan de buitenkant gevelbekleding, is hout een duurzaam materiaal. Gebruikt bij gevelbeplating, wordt het zelfs een bescherming voor de levensduur van de andere bouwmaterialen die het bedekt.

Item 1-24 van 30 in totaal item(s)
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.