Bekleding in Padouk

Bekleding in Padouk

PL16N21x145-180
€ 27,72
Inclusief belasting Afhalen in de winkel
Profiel - plank afmetingen :
Prijs per
 

Plank voor gevelbekleding in Padoek:

Onze planken in Padouk voor bekleding (ook bekend als Padauk en Afrikaanse koraalhout) zijn verkrijgbaar in twee profielen:

  • Het gegroefde profiel: 14,5 cm breed en 1,6 cm dik, 2 tot 4 m lang zijn de mogelijke lengtes, afhankelijk van de aankomsten.
  • Het Parallelo profiel: 14,5 cm breed en 2,1 cm dik, met lengtes die variëren naar gelang van onze voorraden.

De padoek wordt steeds interessanter als bouwmateriaal. We zijn meer en meer op zoek naar duurzame en natuurlijke materialen die volledig passen bij ons groeiende milieubewustzijn.

Onze padoek is een hernieuwbare hulpbron die afkomstig is uit de duurzaam beheerde bossen van Kameroen en getraceerd wordt door EU-verordening 995/2010, die de juridische sector van geëxploiteerd hout versterkt. Dit exotische hout neemt veel belang deze laatste jaren, met gevelplanken die voor een afwerking voor een heel huis dienen, muur, garagedeur bekleding, tuinhuisje bekleding, voordeur of als een scheiding palissade in tuinen.

Beschrijving van de Padoek :

Dit hout heeft een grote sterkte, duurzaamheid en uitzonderlijke stabiliteit. Het hart van Padouk is helder bloedrood, het is een van de meest kleurrijke exotische houten. Na verloop van tijd vervaagt het snel genoeg om donker roodbruin of zelfs bijna zwart te worden. De textuur is eenvoudig en zeer decoratief dankzij donkere tot licht gestreepte en verdraaide kleurzones.

Zijn stabiliteit verzwakt niet na verloop van tijd, omdat de klasse van natuurlijke duurzaamheid 1 is; meer dan 25 jaar duurzaam. Afkomstig van Centraal- en West-Afrika. Het is bijzonder bestendig tegen insecten en schimmels.

Andere gebruiken van Padoek :

Padouk wordt ook gebruikt in schrijnwerk en meubelmakerij voor de productie van luxe meubels. Het wordt ook gebruikt voor sculpturen, gereedschapshandvatten, peddels, riemen en muziekinstrumenten, evenals in het creëren van terrassen.

Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 1 : zeer duurzaam meer dan 25 jaar
Houtsoort
Hardhout Padouk
Profiel
Parallelo
Tand en groef
Dikte x breedte van de plank
21x145 mm of 16x145 mm
Nuttige hoogte :
132 mm
Lengte
Volgens beschikbaarheid
Kleur :
Robijnrood wordt zilvergrijs
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Afrika
No reviews
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.