Belangrijk om te weten als u thermowood plaatst :

NATUURLIJKE VEROUDERING

Desondanks de thermische behandeling, veroudert Thermowood® nog steeds op een natuurlijke wijze. Dat wil zeggen dat door de blootstelling aan licht het hout een (zilver)grijze kleur krijgt. Dat proces start onmiddellijk en duurt enkele maanden tot een jaar.

Door een verminderde blootstelling aan UV vergrijzen schaduwzones minder snel. Houd hiermee rekening als u bijvoorbeeld een dakoversteek hebt.

Wenst u de originele kleur langer te behouden of te herstellen? Onderhoud uw Thermowood® dan regelmatig met olie en onderhoudsproducten.

Veroudering van Thermowood
Kleurverschil

KLEURVERSCHILLEN EN VERVORMING

Omdat hout een natuurlijk product is, zijn kleurverschillen per plank mogelijk. Desnelheid van de vergijzing verschilt hierdoor per plank. Ook hier heeft de Uv-straling, maar ook de hoeveelheid regen een grote invloed op.

Thermowood® vervormt aanzienlijk minder dan onbehandeld hout. Maar, het valt nog steeds voor.Een correcte installatie met afdoende ventilatie is hier cruciaal.

OPSLAG

We raden u aan om uw Thermowood®binnen te stockeren, beschermd tegen regen en zon. Is dit niet mogelijk? Bewaar het dan steedsvrij van de grond. Stapel het gelijkmatig op en bedek het met een waterdicht zeil. Laat de uiteinden open zodat er geen vocht gevangen raakt in het pak.

Belangrijk: Thermowood® mag nooit, zelfs niet in de originele verpakking, blootgesteld worden aan regen of vocht. Het droogt namelijk niet correct wanneer het opgestapeld of verpakt is.

Opslag van thermowood
Fijne scheurtjes in hout

FIJNE BARSTJES

Vertoont uw Thermowood® oppervlaktebarsten? Dat is perfect normaal. Windbarsten zijn een natuurlijk fenomeen bij hout. De oppervlakte van correct geïnstalleerd hout zal namelijk altijd sneller zwellen en krimpen dan de kern. Hierdoor ontstaan er barstjes. Dit verschilt van plank tot plank. Uw Thermowood® regelmatig oliën vermindert het ontstaan van deze barsten.

Thermisch gemodificeerd hout is stabieler dan onbehandeld hout. Maar, het neemt nog steeds vocht op en geeft het af langs blootgesteld kopshout. Hierdoor ontstaan er kleine kopbarsten. Deze beperkt u door de koppen voor de plaatsing te behandelen met een olie of sealer.

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.