Historisch

Meer dan 35 jaar advies en dienstverlening

De stichters, echte houtliefhebbers, openen in de tachtiger jaren een kleine buurtwinkel in Zaventem waar zij boompalen verkopen. Al vlug breidt de vraag zich uit naar andere tuinproducten, zoals rondhout voor het maken van schommels, houten afzetboorden en zelfs tuin- en buitendeuren

In de vroege jaren 2000 wordt het bedrijf vervoegd door jonge en dynamische overnemers die vastbesloten zijn om de klanten het allerbeste te bieden op het vlak van tuin- en buitenproducten. 

Nu, na 35 jaar doorgroeien en uitbreiden, verhuist de winkel van Van Wetter naar een grotere ruimte zodat het zijn klanten nog beter kan bedienen met een ongeëvenaarde keuze producten voor de inrichting van hun tuin of huis. Er werd ook gekozen voor een nieuwe merknaam:

OTIVA

De naam OTIVA verwijst naar de tweede generatie ondernemers en werd gevormd door telkens een letter te nemen van de naam van elk kind. Zo wordt gezorgd voor een gloednieuwe impuls en een resoluut toekomstgerichte dynamiek.

De continue focus op de klanten, de passie voor het mooier maken van groene zones en het delen van het vakmanschap dat al generaties lang ontwikkeld wordt, maken van OTIVA de toonaangevende winkel binnen zijn vakgebied. 

Steeds op zoek naar nieuwigheden, zoals de gemengde materialen corten en composiet, gaat onze bijzondere voorkeur uit naar een mix van nobele en duurzame materialen die kaderen in het verantwoord beheer van de natuurlijke bronnen die de aarde ons biedt.

Vandaag kiest OTIVA vol overtuiging voor het mooier maken van uw buitenruimten en dit door u een groot assortiment kwaliteitsproducten voor te stellen, zoals terrassen van IPE, bankirai, padoek en talrijke andere houtsoorten, evenals plantenbakken van corten en composiet, of nog tuinschermen. Dat alles om uw tweede leefruimte zo aangenaam mogelijk te maken.

Wij bieden kwaliteit voor de beste prijs en stellen alleen producten voor die zorgvuldig uitgekozen werden bij betrouwbare leveranciers, die dezelfde maatschappelijk verantwoorde bedrijfsfilosofie hebben als wij. 

Onze topprioriteit is altijd de tevredenheid van onze klanten.

Otiva maakt deel uit van Van Wetter Entreprise bvba, met hoofdzetel gevestigd in de Notenboomstraat 175 te 1000 Brussel.

Ondernemingsnummer (BTW) BE 0417046550

Duurzame aanpak

Otiva en zijn team hechten veel belang aan de FSC en PEFC-labels. Hout met dit label is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Het bosbeheer houdt ook rekening met maatschappelijke, economische en ecologische factoren.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) wordt gesteund door alle actoren die betrokken zijn bij het bosbeheer (boseigenaars, milieuorganisaties, wetenschappers, industriëlen, bosgebruikers, enz.). Uit cijfers van de NGO blijkt dat in 2014 in België bijna 300.000 hectare bos gecertificeerd werd door deze instelling. 

FSC (Forest Stewardship Council) heeft tot doel het verantwoord bosbeheer te stimuleren, net als het PEFC, op wereldwijd niveau. Het wordt gesteund door NGO’s zoals het WWF en Greenpeace.Eind 2016 ontving 23.259 ha bos dit label.

Wij kiezen hiervoor omdat wij ons er goed van bewust zijn dat de verkoop van hout met het PEFC en FSC-label onze klanten stimuleert om de toekomst van onze bossen te bevorderen en te vrijwaren. 

Wij spannen ons in om de herkomst van het hout dat onze leveranciers leveren te controleren, zodat wij de traceerbaarheid en wettelijkheid van onze producten kunnen garanderen. Otiva en zijn specialisten respecteren de nieuwe verordening van de Europese Unie 99/2010 om het gebruik van hout afkomstig van illegale houtkap tegen te gaan.

Wist u dat de ontbossing verantwoordelijk is voor 20% van de CO2-uitstoot en bijgevolg bijdraagt tot de opwarming van de aarde ?

Het gebruik van hout mag evenwel niet verboden worden omdat het om een duurzaam, vernieuwbaar product bij uitstek is. Hout moet afkomstig zijn van bossen die duurzaam beheerd worden. Het rooien gebeurt selectief en houdt rekening met de fauna, flora en de lokale bevolking. Een gezond bos weerhoudt meer CO2 en geeft meer zuurstof vrij. Wij hebben er dan ook alle belang bij om het duurzaam beheer van de bossen aan te moedigen.

Bovendien laat bewerkt hout eveneens toe om koolstof te neutraliseren, die bijgevolg niet uitgestoten wordt in de atmosfeer.

Lokale dienst

Lokale dienst – Afspraak in de winkel:

Onze beroepsteam staat tot uw beschikking en zal u adviseren op basis van uw project.
U hoeft alleen maar een afspraak te maken om in onze showroom begeleid te zijn om alle mogelijkheden van de regeling te identificeren.
We zullen al onze kennissen gebruiken om uw behoeften te dienen en u begeleiden naar de meest geschikte producten voor uw tuin of huis gevelbekleding.
We geven voorkeur aan contact en lokale jobs.

Kwaliteitsadvies:

Onze adviseurs, voortdurend opgeleid, begeleiden u in uw projecten.
Meer dan 35 jaar ervaring in ons vakgebied.

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.