Klassieke tuinhuizen

Hier is een selectie van onze op maat gemaakte tuinhuizen :

Aan de esthetische kant, het opruimen van uw gereedschap of het creëren van een gastenkamer is nog nooit zo eenvoudig geweest. Van het herstel schuur tot de schuilplaats klaar om te leggen, een berging aan de onderkant van de tuin, dit is het de zekerheid van een rustige en aangename plek en we geven u de sleutels om de uitvoering ervan te slagen.

Bouw je schuur voor gereedschap, een buitenkeuken, een werkplaats, een kast in osmose met je tuin, zodat het even mooi als praktisch is…

Hier zijn onze ideeën!

Aan de bouw kant, kies lokale houtsoorten zoals Douglas, Oregon, eik, lariks, natuurlijk rottend soorten. Afhankelijk van uw constructieve vaardigheden, installeer een mooie ceder tegel dak of een materiaal dat gemakkelijker is om te implementeren, maar altijd licht, type "Eternit" of metalen pannen. Goed om te weten: sommige dakbedekkingsmaterialen passen beter dan andere. Zo hebben houten of metaalpannen en leien een positief effect op de chemische samenstelling van het verzamelde water. Gegolfd platen worden getolereerd. Maar vermijd aluminium, synthetische materialen en teer die water met metalen voor sommige en koolwaterstoffen voor anderen verrijken…Niet geweldig voor de groenten in de moestuin! Wat de dakgoten en afdalingen betreft, zullen ze gemaakt zijn van zink of van PVC.

Onze tuinhuizen zijn klaar om te installeren ofwel kunnen we zorgen voor hun installatie in het Brusselse Gewest, het Waals-Brabant en het Vlaams-Brabant. Vaak aangeboden in kit of geprefabriceerde panelen, zul je ze alleen moeten monteren op de gekozen locatie. Stel uw hut in volgens de oriëntatie van uw terrein. Als het een plaats van overdekte ontspanning of een werkplaats is, maak openingen naar de oosten richting, waar je de schoonheid en de vitaliteit van de opkomende zon kunt bewonderen en ook van het avondlicht kunt profiteren.

We kunnen strand hutten of metalen tuinhuizen bieden en waarom niet in de nieuwe trends zoals synthetische hars, composiet genoemd.

Een andere optie die een bouw vermijdt: trailers! Oude of mobiel-homes zeer eigentijds, u kunt deze lichte vrijetijdswoning in uw tuin installeren. De wetgeving bepaalt dat het parkeren voor meer dan 3 maanden per jaar opeenvolgend of niet, afhankelijk is van de eigenaar van de grond die een vergunning heeft, door de gemeente afgegeven.

Omdat er altijd knorrige buren zijn, is het verstandig een bouwvergunning te vragen, voordat je van de charmes van je trailer in de tuin kan genieten!

Net als bij een conventioneel huis is de prijs van uw schuur afhankelijk van het oppervlakte en van de implementering. Een buiten chalet op een betonnen vloer zal duurder zijn dan een tuinhuis op een houten vloer. Deze vloer past zich echter niet aan alle type terrein. Ook aandacht besteden aan de verzakking in de loop van tijd, volgens de lading die u binnen zul opbergen, fietsenstalling, motorfiets, …Kies dan misschien meer voor een carport die een open gedeelte en een gesloten gedeelte kan combineren en die geen grote fundering nodig heeft.

Bereken uw behoeften, uw verlangens en... uw mogelijkheden, maar denk niet te klein! Veel tentoonstelling modellen zijn te zien in onze showroom in Zaventem, in de buurt van Wezembeek-Oppem en Kraainem, waar advies en budget bij de hand staan! Variërend van klassieke tuinhuizen tot zogenoemde moderne platte daken of cottage. 

Wat zegt de wet:

Vergeet niet het wetgevende aspect voordat u met het bouwen of installeren van een tuinhuisje begint. Een gemeentelijk of regionaal reglement van stedenbouw kan soms ernstiger zijn; stel altijd de vraag aan uw gemeente.

Wanneer is een bouwvergunning nodig voor een tuinhuisje?

In de meeste gevallen is een bouwvergunning niet vereist voor de installatie van een tuinhuisje. Voor het Brusselse Gewest is het maximaal toegestane oppervlakte meestal 9m² met een maximale hoogte op het hoogtepunt van 3,50 m.

Voor het Waalse Gewest is het maximaal toegestane oppervlakte 20m² en kan het niet als woning worden gebruikt.

Het Vlaamse Gewest laat daarentegen een totale oppervlakte van 40m² toe, bestaande uit alle bijgebouwen van de woning, zoals een kas, een carport, ... En maximum 30m van de woning bevinden.

Voor de drie regio's is de maximale hoogte bij de nok niet hoger dan 3,50 m en 2,50 m onder de richel. De schuilplaats moet geplaatst zijn in de zogenaamde binnentuin of tuin met een minimum van één meter van de grens en in het algemeen is slechts één tuinhuis per tuin toegelaten en aan 3m als de schuilplaats aan de zijkant van het huis bevindt.

Brussel:
http://urbanisme.irisnet.be/lepermisdurbanisme

Wallonie:
http://spw.wallonie.be/

Vlaanderen:
https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/gebouw

Item 1-24 van 67 in totaal item(s)
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.