Terras balken

Hout of composiethout terrassen :

U wilt een terras creëren in Brussel, aangenaam, gebruiksvriendelijk, in de verlenging van het huis? Waarom niet kiezen voor een inheems of synthetisch houten terras, even mooi als ecologisch en met veel minder onderhoud dan een mooi engels gazon. Voor het onderhoud, de klus van reiniging klopt je uit? Adopteer deze nieuwe houtsoorten Thermo Wood die een prachtig grijsachtig patina uitstralen of een terras van composiet dat de gekozen kleur voor vele jaren zal behouden.

Hout is één van de materialen gebruikt voor vloerbedekkingen in de tuin en staat dicht achter natuursteen en beton. Met de labels (FSC, PEFC...) is de herkomst gegarandeerd uit duurzame bossen; deze bedekking integreert zich met alle tuin stijlen.

Functioneel en decoratief, praktisch en esthetisch, versieren de terrassen de tuin en spelen een cruciale rol. Dit is de voornaamste plaats voor gezelligheid waar we elkaar ontmoeten met de terugkeer van de mooie dagen. Houten of composiet terrassen moeten in de tuin geïntegreerd worden in overeenstemming met de stijl van het huis. Voordat u voor een type hout of essentie kiest, houdt rekening met zijn rol in uw landschapsarchitectuur, zonder uw budget te vergeten en de tijd die je nadien aan het onderhoud zult kunnen doorbrengen.

Een terras moet zich niet noodzakelijk voor het huis bevinden, maar het kan ook een plaatsje zijn dat de bodem van uw woning versiert ofwel onder een boom om een plek te creëren waar u jezelf kan bederven. Een plek die dromen of rust bevordert door een ligstoel of lounge stoel te installeren. Op dezelfde manier kunnen opslagruimten verborgen worden in het buitenterras, toegankelijk door het maken van een luik.

De tekening kan recht of gebogen zijn, afhankelijk van de stijl van de woning en die van de tuin. Het zal worden geïnspireerd door de afgeronde vormen van de boomkronen in de omgeving of de omtrek van een massief of van een waterplek. Integendeel, in een actuele tuin, met een geometrisch ontwerp, zal de lay-out het rechte en hoekige aspect van de bloemperken benadrukken.

Kies voor lokaal geproduceerde materialen zoals buiten hout in als thermowood, lariks, robinia, eik, douglas, die gemakkelijker zullen opgaan in de architectuur van het gebouw. Of kies een vloerbedekking met scherpjes, zoals een composietplanken of exotische houten planken met dwarsdoorsnede groeven zoals Bangkirai, Tali, Massaranduba of ipe.

Voor dagelijks gebruik en om te voorkomen dat de doorgang van mensen met beperkte mobiliteit, jonge kinderen of het transport van volumineuze voorwerpen wordt belemmerd, plan dan een vlakke en homogene bedekking in plaats van lagers of trappen. Voor terrassen die op blote voeten kunnen worden betreden, kiest voor een houtbedekking die de warmte beter zal behouden dan composiet.

Vandaag, na een periode van onvrede, die het succes van materialen zoals beton, klinker of grind heeft gezien, worden opnieuw houten terrassen of planken van een mengsel van zaagsel en polyethyleen verkozen. Dit, om verschillende redenen. De eerste is financieel, aangezien hout voor buiten faciliteiten de beste prijs-oppervlakte ratio aanbiedt. Bovendien vereist dit materiaal geen specifieke voorbereiding van het terrein. Het is dan heel eenvoudig te onderhouden, zodat het zijn oorspronkelijke uitzicht herwint. De voorgestelde composiet houten modellen hebben echter een hoge variabele kwaliteit en weerstandsniveau in de loop van de tijd. Momenteel hebben alleen stevige bladen uit de Verenigde Staten een betrouwbare certificering.

Esthetisch bruin is de meest populaire voor platform of tuin terrassen, omdat het neutraal is en waardeert zowel het huis en de planten eromheen. Antracietgrijs is ook een tint die de planten-en tuin structuur versterkt. Voor andere kleuren, zal de keuze afhangen van het decoratieve effect gezocht in de tuin of op een balkonterras.

Latten of terrasplanken zoals de rode noordse grenen behandeld, bamboe, padoek zijn eenvoudig te snijden en te monteren met weinig gereedschap. Alleen de montage van het frame met het dek, in het geval van een ponton of een terras rond een boom, vraagt nauwkeurigheid voor stabiliteit en balans. Het leggen van de balken is dan een kinderspel!

OTIVA, dé terras specialist voor al uw buitenvoorzieningen in Brussel en Wallonië, zal waardevol advies zijn.

Gids voor het onderhouden van een houten terras:

Een paar maanden na de installatie van het houten terras, ongeacht de gebruikte essentie, zal het na verloop van tijd zijn oorspronkelijke kleur verliezen om geleidelijk de grijstinten van as te nemen.

Om de originele tint van een houten buitenvloer te herwinnen en te beschermen tegen klimatologische agressie (weersomstandigheden, UV), is het noodzakelijk om ongeveer om de twee jaar een schoner, anti-algen en anti-schuim type D-Green van Galtane toe te passen, en gevolgd door een verzachter zoals TENCO of JOTUN.

Borstel de bovenkant van de planken met water en zeep en een borstel aan het einde van de winter om bladeren en duif uitwerpselen te verwijderen…. Pas op met het gebruik van de hogedrukstraal: het kan houtvezels op het oppervlak beschadigen en het nog gevoeliger maken voor slijtage en schade door het weer. Kies een roterende borstel die rustig vuil, mossen en algen in formatie zal vervormen, zonder schurende effect.

Item 1-24 van 30 in totaal item(s)
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.