We kennen een echte terugkeer naar natuurlijke materialen en hout is geen uitzondering. Maar we vergeten dikwijls dat hout levende materiaal is, met zijn aantal specificiteiten, aangezien zijn samenstelling. Bescherming tips : we raden u aan een lazure met water om het hout te beschermen tegen insecten en schimmel. Alhoewel we een perfecte kwaliteitsproduct eisen, vindt u hieronder een niet uitgebreide lijst van fenomenen die we kunnen ontmoeten en die niet als gebrek aan fabricatie kunnen beschouwd worden (en dus niet onder garantie).

Beklimming van zouten

Tijdens het impregnerend proces in autoclaaf, kunnen de “zouten” kleine groene vlekken laten voorkomen op de houtopertvlakte. Dit zijn harsbeklimmingen gekleurd door het produkt gebruikt gedurende de procedure. Dit heeft absoluut geen invloed op het hout zelf.

Barsten en spleten

Drogende hout werkt op een onregelmatige manier afhangend van zijn densiteitsverchillen. Buiten elementen (temperatuur, vocht, zon,...) zijn elementen die het drogen doen variëren. Ze oorzaken barsten en spleten maar veranderen helemaal niet de mecanische weerstand van het produkt en ook niet zijn statische eigenschappen.

Schimmel

Noemd. Dit zijn microscopische schimmels die het hout niet vernietigen en ook niet zijn weerstand veranderen. Deze fenomeen verschijnt vooral tijdens de opslag en kan vanzelf verdwijnen  (met de regen, zon en wind) of mogen we ook met een doek afvegen.

Verschil in tint en kleur

Er is sprake van boren wanneer we een onregelmatige rond stuk hout geboord hebben om  een konstante diameter op de lengte te geven. Het garneersel (een piek maken om het gemakkelijker in de grond te zinken) is niet systematisch en hangt af van de technische mogelijkheid voor de realisatie.

Boren

On parle de fraisage lorsqu’une pièce de bois ronde irrégulière est passée dans une fraiseuse afin de lui donner un diamètre constant sur toute sa longueur. L’épointage (le fait de lui faire une pointe pour la mettre en terre plus facilement) n’est pas systématique et dépend de la possibilité technique de réalisation.

Vergrijzing

Vergrijzing is een natuurlijke fenomeen. Het is het resultaat van het “uitwassen” door de UV bestralingen van de zon. Dit kunnen we vermeiden door het product te behandelen vóór de installatie met een lazure, verf of vernis. De bedoeling is een filtratie van de UV’s te verkrijgen

De knopen

De produkten zijn gemaakt uit houten die natuurlijk takken hebben. Het aantal knopen varieert. Dit betekent niet een defect aan kwaliteit als het gaat om tuinprodukten.

Buiten hart

Soms is het nodig het produkt te behandelen in de omtrek van de boom om een “stabieler” hout te verkrijgen. Dit betekent een buiten hart snijding.

Hars

Tijdens de behandelingsprocedure van harsen (sparren, dennen,...) kan de druk een beetje hars naar boven brengen. We kunnen deze gemakkelijk wegvegen met een spatel of met terpentijn.

Corten staal informatie

Corten staal

Producten worden ongeroest aangeleverd. Cortenstaal wordt bij blootstelling aan de buitenlucht bedekt met een beschermende roest laag. Deze natuurlijke vaste roest laag vormt de bescherming tegen verdere corrosie. Kenmerkend voor Cortenstaal is de bruinoranje roestkleur en de lange levensduur. Producten dienen na levering direct uitgepakt te worden zodat het eventuele vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten is. Dit kan onregelmatige roest en vlekken veroorzaken. Door oxidatie de Cortenstaal kan vloeien (pas op met het plaatsingsoppervlak, dit kan vlekken veroorzaken ...). Het wordt aanbevolen om een ​​antiroestmiddel aan te brengen om de oxidatie te fixeren en te stoppen.

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.