Welke garanties worden mij aangeboden ?
Gelieve eerst met de klantendienst OTIVA Shop contact op te nemen op 02 759 46 07.
Onze medewerkers zullen u de weg tonen.
LET OP : de garantie dekt niet de schade die door een slecht gebruik van het produkt  of van zijn accessoires gebeurt. Gelieve met aandacht de gebruiksaanwezing te lezen.

Garantie voor uitwisseling van de onderdelen
•    Al de onderdelen van de houtenschommel zijn 1 jaar gegarandeerd tegen rot en insectenplagen. We vervangen alle beschadigde stukken onder garantie.
•    De onderdelen van de zandbakken zijn 1 jaar gegarandeerd tegen rot en insecten.
•    De onderdelen van de huisjes en tuinhuizen zijn 1 jaar gegarandeerd tegen rot  en insectenplagen op voorwaarde dat ze jaarlijks onderhoud zijn geweest met een beschermend product voor hout. We vervangen alle beschadigde stukken onder garantie.


LET OP : hout is een levende materie die krimpt met de warmte en uitbreidt met vocht. Barsten kunnen dus verschijnen. Dit is een normaal verschijnsel, zonder invloed op de sterkte van het hout. De garantie dekt niet de defecten veroorzaakt door een slecht gebruik of door een willekeurige wijziging aan het artikel gebracht.
 
 Zijn niet onder garantie :

•    Informaties over exotisch hout
•    Hout, levende materie…

Garantie van de leverancier
De leverancier vestigt zelf de garantie. De garantie periode is dus afhankelijk van de leverancier. We reageren vooral niet op garanties door de fabrikanten aangekondigd; onze klanten moeten zelf tegen hen beroep doen.
 
Welke garanties voor veiligheid ?
 Van Wetter maakt van veiligheid een prioriteit. Om de kinderen helemaal veilig te kunnen laten spelen, is het speelgoed door de wet aan veiligheidseisen onderworpen. Die eisen bepalen onder anderen een minimum leeftijd of maximum gebruik, een minimum of maximum gewicht, nodige vaardigheden van de gebruiker en benadrukken op de noodzaak dat het speelgoed gebruikt word onder het toezicht van een volwassene. Het is dus primordieel de eisen te voldoen en de waarchuwingen hieronder te volgen :

Speelgoed niet geschikt voor kinderen onder 36 maanden
Bepaalde speelgoed kan gevaarlijk zijn voor kinderen onder 36 maanden.
Ze moeten dus een waarschuwing hebben zoals : “ongeschikt voor kinderen onder 36 maanden” of “ongeschikt voor kinderen van minder als 3 jaar” of nog een grafische waarschuwing zoals :  

Speelgoed dat vanwege zijn functies, afmetingen, kenmerken, eigenschappen of andere overtuigende elementen, duidelijk niet voor kinderen onder 36 maanden beschikt is, draagt deze waarschuwingen niet.


Activiteit speelgoed
 Activiteit speelgoed draagt de volgende waarschuwing : “alleen voor privé gebruik”.
Speelgoed dat aan een dwarsbalk verbonden is, evenals als andere activiteit speelgoed, zijn vergezeld door een gebruiksaanwezing om aandacht te vestigen op de noodzaak van periodieke controle en onderhoud uit te voeren op de belangrijkste onderdelen en met de specificatie dat indien deze controles weggelaten zijn, het speelgoed risico’s zou hebben van vallen of kantering.
Instructies over de correcte weg van ze te monteren moet ook gegeven worden, terwijl waarin staat dat er onderdelen zijn die gewaarlijk kunnen zijn als de montage niet correct is.


Functioneel speelgoed
« functioneel speelgoed » is speelgoed dat werkt en gebruikt wordt op dezelfde manier als een product, een apparaat of een installatie geschikt voor het gebruik door volwassene en die een verminderde model zo kunnen vormen van dergelijk product, apparaat of installatie.
Functioneel speelgoed is vergezeld door een gebruiksaanwezing die de bedieningsinstructies vermelt evenals de voorzorgsmaatregelen die de gebruiker moet volgen.

Veiligheidsvest, helm, touw, klimmateriaal, haken,…
De handleiding herinnert dat het gebruik van dit materiaal veel behending eist en moet dus voorzichtig gebruikt worden om ongevallen te vermeiden door te vallen of te botsen, aan de gebruiker of elk andere persoon. Indicaties betreffende de beschermingsuitrusting aangeraden (helm, handschoenen,...enz) zijn ook voorzien.


Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.