Hekken & deurtjes

Omheining en tuinpoorten :

De tuin is gebouwd rond het huis met verschillende gebieden die overeenkomen met bepaalde functies. Tuinhekken of panelen identificeren deze thematische ruimtes en geven tegelijkertijd een gevoel van ruimte. De kastanje hekken rondom de tuin en de houten panelen scheiden de verschillende ruimtes, isoleren, scheiden van de buurman, beschermen tegen wind, zon of lawaai, terwijl ze versieren. Vol of open tuinscherm, hoog of laag, maken onderdelen intiem, verbergen vuilnis containers of bieden bescherming tegen te aanwezige buurt.

Deze scheidingen zijn nuttig om meer diversiteit aan de tuin te brengen en om het gevoel te geven dat het groter is, door het creëren van andere kleine atmosferen. Naast de invloed op de limieten, spelen deze tuinhekken ook een veiligheids en decoratieve rol.

Het sluiten van je tuin is één van de eerste zorgen als je eigenaar wordt. Deze natuurlijke reflex kan ons soms doen haasten om een verkeerde hek te plaatsen en het mis in het landschap te integreren, zoals roosthekken die dit effect van opsluiting geven. De open claustra's passen heel goed voor dit gebruik omdat ze open zijn en zo het effect van opsluiting vermijden. Voor elke installatie, is het daarom noodzakelijk om na te denken over de verdiensten van een dergelijke benadering, de afmetingen, de locatie, hoe het te maken, de keuze van het materiaal in glas, staal, keramiek, roestvrijstaal tuinschutting of eenvoudig hout bestendigd voor buiten.

Zodra de afbakening van het terrein gedaan is, is het mogelijk om tuinschermen of hazelnoot hekken in het hart van de tuin zelf te installeren. Zonder zo ver te gaan om de plaatsen in verschillende percelen te hertekenen, kan het verstandig zijn om de ruimte te verdelen volgens de plaats, moestuin, speeltuinen voor kinderen, ontspanningsruimte of om verschillende universums te creëren zoals een Franse tuin of liever een wild Engelse tuin. Ongeacht de locatie van het tuinhek, tuinpoort, de composiet of aluminium palissade, u bent verwend met keuze bij OTIVA in Zaventem, om uw tuin ruimtes te creëren die charme, zuinigheid en eenvoud van het opzetten combineren.

Kastanje afsluiting, schapenhek, hazelaarscherm of acacia palen, ruwhout is nu bevoordeeld door de tuinmannen voor zijn rauw en natuurlijk aspect. De natuurlijke geest van houten tuinpoorten was lang verwaarloosd vanwege hun verschijn beschouwd als te rustiek, maar ze maken nu een sterke comeback. Sinds enkele decennia werden met autoclaaf behandeld dennen omheining voorgesteld, die tegenwoordig een aanvulling vormen met andere soorten en vooral voorouderlijke productieprocessen die weer verschijnen, zoals hazelnoot weving, kastanje hek…Deze kastanje stokken, verbonden door ijzerdraden, vaak gebruikt aan de kust om de duinen te bevatten of om de weilanden die de schapen bewaken af te sluiten. Ze hebben de voorkeur gekregen van landschapsarchitecten die ze in tuinen en openbare parken gebruiken. Eenvoudig te monteren met houten palen en met een natuurlijk aspect, worden deze hekken steeds populairder bij particuliers om hun tuin af te bakenen.

Het is nu aan jou om je creativiteit te ontwikkelen!

Vergunning voor het leggen van hekken - Brussels Hoofdstedelijk Gewest :

Welke werken zijn vrijgesteld van de bouwvergunning? 

Voor de installatie van een hek of palissade is geen bouwvergunning vereist voor zover:

  1. dat er geen verandering is in het bodem terrein groter dan 0,5 m
  2. dat in de terugslag zones de hoogte niet meer dan 1 m bedraagt
  3. dat op de binnenplaatsen en in de tuin, hun hoogte niet meer dan 3 m overschrijdt of het hellende vlak op 45 graden overtreft ten opzichte van het horizontale begin aan de bovenkant van de aangrenzende wanden, of 1,5 m rechts van de aangrenzende grens bij afwezigheid van een muur.

clôtures, barrières, portillon, claustras, porte de jardin
Item 1-24 van 95 in totaal item(s)
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.