Durasid Foresta PVC-bekleding
Durasid Foresta PVC-bekleding

Durasid Foresta PVC-bekleding

PL41-087-527250-01-M2
€ 72,60
Inclusief belasting Afhalen in de winkel
Kleur
Prijs per
 

DURASID FORESTA PVC PANELEN

Via een uniek procedé van digitale printing worden de hardschuim gevelpanelen voorzien van een realistisch houtmotief dat nauwelijks nog van natuurlijk hout te onderscheiden is.

Siding met V-groef 250 mm: Dit model kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

bardage en pvc woodland oak
bardage en pvc african padauk horizontal
bardage en pvc barnwood
bardage en pvc siberian larch
bardage en pvc african padauk vertical
bardage en pvc sheffield oak

PLAATSING

Alvorens te starten met de plaatsing raden wij aan de volledige plaatsingsinstructies zorgvuldig te lezen, raadpleeg de website voor de laatste plaatsingsinstructies. Plastivan wijst elke verantwoordelijkheid af indien deze voorschriften niet nageleefd worden.

HOUTEN REGELWERK

Het houten regelwerk dient als basis voor de Durasid panelen. Dit regelwerk dient goed vlak uitgelijnd te worden. De geïmpregneerde panlatten moeten een minimale afmeting hebben van 24x32mm.

De panlatten moeten verticaal op de wand bevestigd worden met een maximale tussenafstand van 500mm. Bij donkere kleuren (zoals RAL 7016) en bij de Durasid Natural, Elegance en Foresta panelen mag de maximale tussenafstand tussen de panlatten slechts 300mm bedragen. (fig. 1)

VENTILATIE

Verticale ventilatie achter de panelen is heel belangrijk om condens, schimmelvorming of vervorming door te grote temperatuurverschillen te voorkomen. Vul de ruimte tussen de panlatten nooit op met isolatie maar plaats eventuele isolatie of dampscherm achter de panlatten. Bij gebruik van isolatie zorg voor een afstand van min 32mm tussen isolatie en de panelen. Indien u geen isolatie plaatst, is een vrije ruimte van 24mm ­achter de panelen voldoende. Laat steeds minstens 22mm vrije ruimte onder het onderste en boven het bovenste paneel en werk dit af met het ventilatieprofiel (fig. 2, fig. 3).

MONTAGE

Bevestig het ventilatieprofiel en het startprofiel samen tegen de voorkant van de panlatten. Het Durasid paneel wordt steeds adhv. het tand-groef principe gepositioneerd en in de nagelgroef bevestigd met een RVS schroef. De verbinding van 2 Durasid panelen in de lengte gebeurt door middel van het verbindingsstuk: standaard of onzichtbaar. Voorzie steeds een uitzettingsvoeg van 1mm/m bij ieder paneel, dit zowel tegen verbindingsstukken alsook tegen de afwerkingsprofielen (fig. 3, fig. 4).

AFWERKING

Met de verschillende afwerkingsprofielen is het mogelijk om zowel een rand als een binnen- of buitenhoek af te werken. Ook voor de afwerking rond ramen en ­deuren kunnen deze profielen gebruikt worden al dan niet in combinatie met de BELTECTO hardschuim ­spondes. De werkwijze van de 2-delige afwerkingsprofielen is steeds dezelfde, het basisprofiel van de 2 onderdelen wordt bevestigd op de panlatten en na plaatsing van de ­Durasid panelen wordt het afwerkingsprofiel erop geklikt (fig. 5, fig. 6).

installatie van pvc gevelbeplating - fig-1
installatie van pvc gevelbeplating - fig-2
installatie van pvc gevelbeplating - fig-3
installatie van pvc gevelbeplating - fig-4
installatie van pvc gevelbeplating - fig-5
installatie van pvc gevelbeplating - fig-6
Grondstof
PVC
Profiel
Siding met V-groef
Nuttige hoogte :
250 mm
Lengte
5 m
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.