WEO composiet gevelbekleding

WEO composiet gevelbekleding

PL43-040-2501
€ 47,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Weo® 35 houtcomposiet bekleding.

Profiel - plank afmetingen :
Kleur
Prijs per
 

Fiberdeck WEO® houtcomposiet gevelbekleding is een hoogwaardige gevelbekleding van gecoëxtrudeerd houtcomposiet. Dit materiaal is bijzonder goed bestand tegen verkleuring, zodat uw gebouw er duurzaam esthetisch uitziet.

Het WEO®-profiel geeft uw gebouw een eigentijdse uitstraling en biedt tegelijkertijd een uitstekende brandwerendheid dankzij de naleving van EN 13501-1. Deze norm is een classificatiesysteem voor bouwmaterialen volgens hun brandgedrag. Euroklasse D-s1, d0 classificatie van het WEO® 60 profiel. Voor de WEO® 35 profiel zijn we in de Euroklasse E.

De bekledingsstroken worden met schroeven op een houten of aluminium onderconstructie bevestigd. Onze innovatieve composiet gevelbekleding is zeer eenvoudig in gebruik en kan op elke stabiele muur worden aangebracht.

FIBERDECK biedt synthetische latten aan in verschillende kleuren: Ipe, een exotische donkerbruine houtsoort; Teak, een exotische goudbruine houtsoort; Silver, een matte metaalgrijze kleur; en Slate, een matte donkergrijze kleur, en ceder. De lamellen hebben een effectieve breedte van 165 mm en zijn bijzonder goed bestand tegen krassen, oplosmiddelen, UV en verwering. Hun matte oppervlak geeft ze een moderne en elegante uitstraling.

Deze drievoudige gevelplaat is verkrijgbaar in 5 kleuren en heeft een garantie van 20 jaar:

Drievoudige lamellenbekleding in teakkleur

Teack kleur

Drievoudige lamellenbekleding in Ipe kleur

Ipé kleur

Drievoudige lamellenbekleding in Zilver

Zilver kleur

Drievoudige lamellenbekleding in leisteenkleur

Leisteen kleur

Drievoudige lamellenbekleding in leisteenkleur

Ceder kleur

Quelques caractéristiques du bardage en, composite :

Materiaal

60% hout +40% HDPE +40% HDPE

Vochtgehalte

0,4% (EN322)

Brinell-hardheid

8.2N/mm2 (EN15534)

Afmeting

33 x 170mm

Elasticiteitsmodulus

3320 Mpa

Versnelde veroudering

Na 2000uur UV blootstelling
ΔE=1.09

Brandwerendheid

E (EN 13501-1)

Uitbreidingscoëfficiënt

44.2×10-6 K-1 (ISO 11359-2)

Warmtegeleidingsvermogen

0.19738W/m·K (CE EN14041)

Het voordeel van houtcomposiet gevelbekleding is dat het de opmerkelijke natuurlijke uitstraling van hout heeft. Bovendien is het zeer duurzaam.

Bekleding is een buitenbekleding die op de muren van een gebouw wordt aangebracht om het tegen weersinvloeden te beschermen en de esthetiek ervan te verbeteren. Houten gevelbekleding is een populaire optie vanwege de warme, natuurlijke uitstraling, maar het vereist regelmatig onderhoud om de schoonheid en duurzaamheid te behouden. WEO® composiet gevelbekleding biedt een alternatieve oplossing die de esthetiek van hout combineert met de verhoogde duurzaamheid van de nieuwste extrusietechnologie die voor de productie ervan wordt gebruikt.

Het profiel van de valse bekleding geeft uw gevels karakter en moderniteit, terwijl de natuurlijke, warme sfeer van hout behouden blijft. De verschillende kleurschakeringen van WEO® composiet gevelbekleding versterken de realistische en authentieke uitstraling, zonder dat een extra behandeling nodig is. Deze composiet gevelbekleding is ideaal voor alle soorten bouw, zowel bij renovatie als nieuwbouw.

afmetingen van drievoudig samengesteld bekledingsprofiel

Een stabiel, hol bekledingsprofiel met nokken:

  • Het WEO® profiel wordt gestabiliseerd door het tegenvlak, ook wel "tegendrempel" genoemd, wat de sterkte van de structuur verhoogt.
  • Bovendien is de WEO® composiet gevelbekleding voorzien van nokken aan de achterzijde van de platen, die een kleine luchtspleet creëren tussen de ondergrond en de gevelbekleding. In verticale positie kunnen de planken met deze nokken worden bevestigd aan een eenvoudig houten of metalen frame.
  • WEO® gevelbekleding is ook rotvrij, wat betekent dat het niet gaat rotten en zeer weinig last heeft van vochtterugslag. De door de nokken gecreëerde luchtruimte is alleen bedoeld voor ventilatie van de ondergrond, om deze tegen weersinvloeden te beschermen.

Oppervlakte van een blad (nuttig): 0,504 m2
Massa per oppervlakte-eenheid: 15 kg/m2
Totale breedte: 170 mm
Nuttige breedte: 140 mm
Standaardlengte: 3600 mm

Een modern en trendy gevelprofiel:

  • WEO® Composite Cladding is verkrijgbaar in een uniek vals-licht profiel, dat een eigentijdse en trendy toets geeft aan elk gebouw. De hoogreliëf lamellen breken de regelmaat van de gevels, terwijl de trapeziumvormige, gegolfde vorm van de panelen zorgt voor een goede afvoer van regenwater. De panelen imiteren perfect het uitzicht van houten gevelbekleding, terwijl ze dankzij hun samenstelling uit houtcomposiet een superieure duurzaamheid bieden.
  • WEO®-bekleding kan verticaal of horizontaal worden aangebracht, zodat de hoogte of breedte van buitengevels naar wens kan worden benadrukt.
drievoudig samengesteld bekledingsprofiel
20 ans de garantie

Gegarandeerd 20 jaar zonder vervaging!

  • WEO® composiet gevelbekleding is ontworpen om weerbestendig te zijn dankzij de oppervlaktecoating. De waterdichte folie op basis van polyethyleen vermindert de behoefte aan gevelonderhoud aanzienlijk en behoudt de kleur van de platen op lange termijn.
  • UV-bestendig en niet-poreus, beschermt het de gevelbekleding tegen invloeden van buitenaf die de afwerking en het uiterlijk van traditionele gevelbekleding kunnen veranderen.
  • Dankzij deze eigenschappen behouden WEO®-platen na verloop van tijd hun esthetische uiterlijk en vormen ze een duurzame en esthetische oplossing voor de buitenkant van uw huis.

Ideaal voor de externe isolatie van uw gevel (ITE)!

Het honingraatprofiel van WEO® composiet gevelbekleding maakt de platen uiterst licht en gemakkelijk hanteerbaar, waardoor ze gemakkelijk over buitenisolatie kunnen worden aangebracht. De platen zijn compatibel met alle soorten isolatiesystemen, zoals het RedAir-systeem, en zijn geschikt voor renovatie- en uitbreidingsprojecten en voor individuele en collectieve woningen. Als u meer wilt weten over de kosten en installatie van WEO® composiet gevelbekleding, aarzel dan niet om een gekwalificeerde vakman te raadplegen die wij kunnen doorverwijzen.

Wij nodigen u ook uit om de verschillende voordelen te ontdekken van EWC, waarbij de buitenmuren van uw huis van buitenaf worden geïsoleerd in plaats van van binnenuit. Deze techniek bespaart ruimte in uw woning, vermindert koudebruggen en maximaliseert daardoor de energie-efficiëntie van uw woning. ETI is bijzonder geschikt voor oudere of slecht geïsoleerde huizen, die vaak dikke muren hebben die moeilijk van binnenuit te isoleren zijn. Het beschermt ook het omhulsel van uw huis tegen de elementen en helpt de levensduur ervan te behouden. Ten slotte biedt EWI vele esthetische mogelijkheden, dankzij de verschillende coatings die op de geïsoleerde wanden kunnen worden aangebracht, zoals de WEO® composietbekleding.

Een gevel isoleren met composietbekleding

WEO®-Gardenwall vastschroeven

Houtcomposiet vastschroeven:

De WEO®-Gardenwall van houtcomposiet kan zeer makkelijk geïnstalleerd worden dankzij de tand-en-groefverbinding. De delen worden in een houten of metalen constructie geschroefd in het diepste deel van het profiel. De speciale WEO-schroeven worden aangeboden in dezelfde kleur als de planken. Met dit eenvoudige en snelle systeem kunnen de delen eenvoudig worden gemonteerd; bovendien is de bevestiging van de planken daardoor ook zo goed als onzichtbaar.

Een composietplank vervangen is kinderspel, dit zorgt voor gemak bij onderhoudswerkzaamheden. Voor de onder- of achter constructie wordt een hart-op-hart afstand gehouden van 40 tot 60 cm, afhankelijk of de gevel aan de zonkant staat of niet.

De WEO-schroeven van roestvrij staal SR2 4,2 x 38 mm kunnen samen met de profielen worden besteld. Voor de bevestiging van een houten of metalen draagstructuur kunt u het beste overleggen met een specialist.
 

Vissage d'une planche de bardage composite Weo
Certificat FSC

Biobased en FSC™ gecertificeerde materialen. (Certificaat SCS-COC-005219-MX)

WEO®35 composiet gevelbekledingsplaten zijn gecertificeerd met het FSC™-label, dat garant staat voor een verantwoord en milieuvriendelijk bosbouwbeleid. Dit label garandeert ook een sociaal gunstig en economisch welvarend bosbeheer.

De FSC™ benadrukt verschillende belangrijke principes, zoals het respecteren van bestaande nationale wetten, het handhaven van de rechten van werknemers en inheemse volkeren, het opbouwen van positieve relaties met lokale gemeenschappen en het behoud van ecosystemen en biodiversiteit, vooral in gebieden met een hoge beschermingswaarde.

Certification FDES

Un bardage composite certifié FDES

WEO 35 composiet gevelbekleding heeft een FDES-certificering.

Deze certificering wordt verkregen na controle van 26 milieucriteria die het ecologisch ontwerp van het product garanderen. Deze criteria houden rekening met de volledige levenscyclus van de composiet gevelbekleding.

Dit omvat de winning van grondstoffen, transport, installatie en gebruik tot het einde van de levenscyclus. Dit is een veeleisende certificering die de duurzaamheid van bouwmaterialen meet.

Het composietmateriaal dat voor de fabricage van WEO®-bekleding wordt gebruikt, is voor 95% gerecycleerd en 100% recycleerbaar.

Het polymeer (HDPE) is het resultaat van een opwerkingsproces van plastic afval en meer in het bijzonder van plastic flessen. De houtdeeltjes zijn afkomstig van de recycling van afval uit de houtindustrie.

Zonder giftige producten en zonder risico op VOC-emissies is WEO®-bekleding volkomen gezond voor het milieu van de gebruikers.

WEO®-producten zijn een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hout.

WEO fysische en mechanische eigenschappen :

Beperkte garantie:

Leverancier waarborg
20 jaar waarborg
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 2 : duurzaam 15 tot 25 jaar
Grondstof
Composiet hout
Profiel
Triple
Dikte x breedte van de plank
33 x 170 mm
Nuttige hoogte :
140 mm
Lengte
290 cm
Geografische oorsprong :
Frankrijk
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.