Rode ceder gevelbekleding
Rode ceder gevelbekleding
Rode ceder gevelbekleding
Rode ceder gevelbekleding

Rode ceder gevelbekleding

PL02Q12x83-180
€ 12,80
Inclusief belasting Afhalen in de winkel
Profiel - plank afmetingen :
Prijs per
 

.

Bekledingsplanken in rode ceder

Met zijn gegroefde gestripte planken voor ze ideaal in elkaar te grijpen, is de rode ceder één van de meest natuurlijke duurzame harsachtige boom; 15-25 jaar, zonder onderhoud. Onze planken in ceder zijn verkrijgbaar in verschillende maten waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van onze voorraden.

Waarom voor een bekleding in rode ceder kiezen?

  • Rode Ceder, ook Western Red Cedar genoemd, is van nature bestand tegen rot en insecten aanval.
  • De natuurlijke esthetische schoonheid van dit type bekleding is onbetwistbaar, het heeft bijna geen knopen en heeft geen schijnbare hars, zijn afwerking is daarom van zeer hoge kwaliteit.
  • De kleur van de planken van de rode ceder kan variëren van geelachtig beige bruin tot rozerood. Onbehandeld zal het, na verloop van tijd, meer zilvergrijs worden, maar het is mogelijk om zijn oorspronkelijke tint te houden met een Ceder-specifieke verzadigder en een ontvettingsproduct als je te lang hebt gewacht om het te onderhouden.
  • De textuur van het hout is zacht, fijn en gelijk. Zijn gewicht is bijzonder licht in vergelijking met andere harsachtige die men in de handel kan vinden, wat niets afneemt van zijn weerstand. Zijn geur is zeer aangenaam en onnavolgbaar.
  • Het is duurzaam: het komt op een duurzame manier uit de best beheerde bossen ter wereld.
  • Net als de meeste onbehandelde houtsoorten is de rode ceder hygroscopisch; het bereikt zijn eigen evenwicht in de omringende atmosfeer door vocht op te nemen of af te stoten volgens zijn behoeften. Ondanks zijn absorptie of vochtafgifte, is het de conifeer die het best bestand heeft tegen kromtrekken en draaien, na de Thermowood.
  • Zijn thermische isolatie is niet langer meer te demonstreren: het zal het gebouw koel houden in de zomer en de stookkosten in de winter verlagen. Zijn lage dichtheid maakt het mogelijk om de hoogste thermische isolatie te hebben omdat het geen warmte leidt. Het bevat een grote hoeveelheid lucht gevulde cellulaire gaten en lucht is bekend als een zeer goede thermische isolator...
  • Als de ceder in contact is met de grond, zal het beter zijn om het op de juiste manier te behandelen om het een levensduur tot tientallen jaren te geven.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 2 : duurzaam 15 tot 25 jaar
Houtsoort
noord amerikaanse red cedar
Profiel
Tand en groef
Dikte x breedte van de plank
12x83 mm ou 18x131 mm
Nuttige hoogte :
83 : 82 mm
131 : 130 mm
Lengte
Volgens beschikbaarheid
Geografische oorsprong :
Noord Amerika
No reviews
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.