Rabathout thermowood
Rabathout thermowood
Rabathout thermowood
Rabathout thermowood

Rabathout thermowood

PL28A26x68-300
€ 12,90
Inclusief belasting Afhalen in de winkel
Profiel - plank afmetingen :
Prijs per
 

Wat betekent Thermowood?

Thermowood Den is een duurzaam materiaal dat wordt geproduceerd via natuurlijke droogmethodenmet behulp van warmte en stoom zonder toevoeging van chemicaliën.

Onder deze thermische acties worden de eigenschappen van het hout sterk verbeterd en wordt het hout stabieler en resistenter. Het kan ook buiten worden gebruikt, bij bijna elk klimaat.

Onze voorouders verbrandden het oppervlak van houten balken of de stapels van de gebouwen om een betere bestendigheid tegen ongedierte en vocht te geven; sommige van deze gebouwen hebben overleefd voor eeuwen zonder te veranderen, zelfs in contact met grond of water. Het principe van Thermowood, thermo verwarming, is een evolutie van dit systeem dat nu sterk is verbeterd en gestandaardiseerd.

Loofbossen zoals zachthout uit Noord-Europa (voornamelijk Scandinavië) worden tot twee dagen lang tussen de 100 en 250 graden Celsius gedroogd. Nadien wordt het bekledingshout twee tot vier uur verwarmd van 170 tot 250 graden Celsius met toevoeging van water en stoom. Dit proces breekt een deel van de hars en suiker uit het hout.

De houtindustrie zoekt al lang naar oplossingen om het gebruik van exotisch hout om ecologische en transport redenen te voorkomen of te verminderen. Deze oplossingen zijn echter vaak gericht op de chemie, maar moesten worden opgegeven om voordeel te geven aan de Thermowood, dat zijn ecologische juistheid garandeert, niet alleen door de methode van realisatie (eenvoudig drogen, geen chemische, recyclering, geen verlies van hout), maar ook door het feit dat dennenbossen duurzaam worden beheerd en gecertificeerd PEFC dat het etiket vangarantie encertificering is.

De basisregels voor het leggen van de bekledingslatten:

 • De draagconstructie: de gevellatten zullen moeten worden bevestigd op één of onder een structuur van minimum 23-45mm. Deze substructuur ook panne latte genoemd, zal natuurlijk goed moeten gekoppeld zijn in de structuur van het gebouw, op regelmatige intervallen van maximum 40cm.
 • Werken met hout dat een droogsnelheid van 17 tot 20% heeft, wat de dimensionele stabiliteit van uw bekleding zal garanderen.
 • Zorg ervoor dat het afdichtingsmembraan tussen het gebouw en de panlatten flexibel is, met een dampscherm, zelfklevende, Uv-bestendig, elastisch en met lage VOS-emissie.
 • De thermowood gevelbekleding zal bevestigd moeten worden met koploze roestvrije nagels, om de oxidatie of het slecht reageren met oliën van nature opgenomen in hout te vermeiden, zoals voor ceder of padouk, wat leidt tot het verschijnen van vlekken.
 • Implementatie van maximale ventilatie. Dit kan worden gedaan door de verdubbeling van de substructuur of met een snede tussen de lamellen om de lucht beter te laten circuleren.

Voordelen van Thermowood voor gevelbekleding:

 • Beter bestand tegen weer, schimmels en schimmelaanvallen.
 • Minder houtbeweging: hout zwelt niet op of krimpt niet, tot 90% afhankelijk van de behandeling.
 • Minder houtspanning.
 • De luchtvochtigheid is in evenwicht: door thermo verwarming absorbeert het hout veel minder vocht.
 • Zelfs na het zagen, boren, schroeven; hout behoudt zijn eigenschappen omdat het bestand is door het hierboven beschreven droogproces
 • Duurzaamheidsklasse 2: Levensduur van 15 tot 25 jaar en meer.
 • Sap-hars: hars verdwijnt door dit proces, je riskeert niet meer een sap stroom.
 • De isolatie eigenschappen worden verhoogd in vergelijking met onverwarmd hout.
 • Ecologisch en gezond, want gemaakt van lokaal hout en zonder chemische toevoegingen.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 2 : duurzaam 15 tot 25 jaar
Houtsoort
Europees Finse naaldhout Thermowood
Profiel
Schuin
Dikte x breedte van de plank
26x68 mm
Nuttige hoogte :
± 60 mm
Lengte
Volgens beschikbaarheid
Kleur :
Bleek geel
Geografische oorsprong :
Scandinavia
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.