Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding
Douglas gevelbekleding

Douglas gevelbekleding

PL05Q18x195-400
€ 26,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel
Profiel - plank afmetingen :
Prijs per
 

Het Europese Douglas is een matig zware houtsoort. Toch is het een van de hardste naaldhoutsoorten, met een goede buigweerstand.

De driekwart groeit van de Europese douglassparren in Frankrijk en Duitsland, hij is voor buitenschrijnwerk vereist in principe geen verduurzamingsbehandeling, tenminste als alle spinthout eerst zorgvuldig wordt verwijderd. Een behandeling met de "Tenco Douglas"  voorkomt verblauwing. Voor de bevestigen boor het dan voor of gebruik want het splijt gemakkelijk. Het hout in contact met metaal dreigt corrosie en verkleuring, bevestig het dan met roestvrij staal. 

Duurzaamheidsklasse III.

Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 3 : matig duurzaam 10 tot 15 jaar
Houtsoort
Douglas Noord-Amerikaanse
Profiel
Tand en groef
Dikte x breedte van de plank
18x195 mm
Nuttige hoogte :
185 mm
Lengte
400 cm
Geografische oorsprong :
Frankrijk
Oorspronkelijke boomsoort :
Pseudotsuga menziesii
No reviews
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.