WEO Essential gevelbekleding
WEO Essential gevelbekleding

WEO Essential gevelbekleding

PL43-040-2913
€ 27,60
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Planken voor gevelbekleding van WEO® Essential composiethout.

Profiel met groef en tong 14,5x173 mm.

Profiel - plank afmetingen :
Kleur
Prijs per
 

De composiet gevelbekledingsplanken WEO® ESSENTIAL: duurzame glans en natuurlijke harmonie voor uw gevel.

De composiet gevelbekledingsplanken WEO® ESSENTIAL onderscheiden zich met een divers aanbod van 4 prachtige multichromatische tinten (Teak, Ipé, Lei en Zilver), ontwikkeld om een ongeëvenaarde weerstand tegen verkleuring te garanderen. Door esthetiek en innovatie te combineren, tonen deze planken een geborsteld en mat oppervlak, het resultaat van geavanceerde technische knowhow gericht op het zo nauwkeurig mogelijk reproduceren van de textuur en het uiterlijk van natuurlijk hout.

Onze WEO® ESSENTIAL composiet reeks is ontworpen om tegemoet te komen aan de aspiraties van architecten, bouwers en eigenaren die zoeken naar een esthetisch aangename en ecologisch verantwoorde oplossing, zonder ooit in te boeten op kwaliteit of duurzaamheid.

Een houten gevelbekleding die zowel onverwoestbaar als waterafstotend is.

Het WEO Essential composiet gevelprofiel is volledig beschermd dankzij een polyethyleenfilm die het gehele oppervlak omhult, waardoor het uitzonderlijk weerbestendig is en het binnendringen van vocht voorkomt. Dit co-extrusieproces beschermt het ook effectief tegen de schadelijke effecten van UV-stralen van de zon, een cruciale eigenschap die het duidelijk onderscheidt van andere houten gevelbekledingen. Dankzij deze geavanceerde technologie kan een duurzaamheid van 20 jaar zonder kleurverandering worden gegarandeerd, wat zorgt voor een lange levensduur en behoud van esthetiek op lange termijn.

Gevelbekleding van composiet in Ipé houtkleur
Gegarandeerd 20 jaar

Leveranciersgarantie

UV-bestendig

UV-bestendigheid

Vlekbestendig

Vlekbestendig

Gerecyclede materialen

Gerecyclede materialen

Composiet gevelbekleding plank in Teak

Teak

Composiet gevelbekleding plank in Ipé

Ipe

Composiet gevelbekleding plank in Leisteen

Leisteen

Composiet gevelbekleding plank in Zilver

Zilver

Profiel composiet gevelbekleding plank

Informatie over de gevelbekledingsplank:

  • Garantie zonder verkleuring
  • 4 multi-chromatische tinten
  • Natuurhoutimitatie
  • Oppervlak geborsteld en mat
  • Installatie met schroeven

Enkele kenmerken van de WEO Essential composiet gevelbekleding:

Materiaal

60% houtzaagsel + 40% HDPE


Elasticiteitsmodulus

3320 Mpa


Versnelde veroudering

Exposition après 2000h
ΔE=1.09

Sectie

14,5x173 mm


Uitzettingscoëfficiënt

44.2×10-6 K-1 (ISO 11359-2)


Thermische geleidbaarheid

0.19738W/m·K (CE EN14041)

Vochtgehalte

0,4% (EN322)


Brinellhardheid

8.2N/mm2 (EN15534)

WEO composiet gevelbekledingsplank

De voordelen van de gevelbekledingsplank:

  • Co-extrusielaag
  • Cellulair profiel
  • Montage met schroeven
Rotvrije gevelbekledingsplank

Een rotvrije gevelbekleding op het scherpst van de snede

De WEO® Essential gevelbekledingsplanken onderscheiden zich door hun buitengewone veerkracht tegen vlekken en verkleuring veroorzaakt door UV-stralen, een prestatie mogelijk gemaakt door de technologie van co-extrusie. De zorgvuldig aangebrachte beschermende laag geeft de planken een ondoordringbare waterdichtheid en een duurzame barrière tegen weersinvloeden.

Deze geavanceerde bescherming voorkomt de schadelijke impact van ultraviolette stralen op de kleur van de planken, waardoor een onveranderd esthetisch uiterlijk wordt gewaarborgd. Trouw aan hun kwaliteitsbelofte, profiteren de WEO® Essential planken van een 20-jarige garantie zonder enige kleurverandering, daarom bieden ze duurzaamheid en een blijvende esthetiek voor uw gevel.

Kleurnuances getrouw aan de charme van natuurlijk hout

De WEO® Essential collectie biedt vier kleuren die de essentie van ruw of door de tijd gepatineerd hout trouw vastleggen. Elke tint vertoont chromatische variaties van uitzonderlijke subtiliteit, die de natuurlijke nuances van hout nauwkeurig nabootsen.

Elke plank is uniek, wat de authenticiteit van het geheel versterkt dankzij een zorgvuldig geborstelde afwerking die een matte effect geeft en het realisme verhoogt. Deze aandacht voor detail creëert een perfecte illusie van natuurlijk hout, wat resulteert in een rijke en warme esthetiek.

Kleuren van de composiet houten gevelbekleding
Gerecyclede materialen

Biobased, gerecycled en volledig recyclebaar

Onze planken zijn voornamelijk gemaakt van gerecyclede en biobased materialen. De houtvezel, die bijna 50% van de samenstelling van onze producten uitmaakt, samen met het plastic (HDPE), worden beide verkregen via betrouwbare recyclingprocessen. De houtvezel komt van bijproducten van de eerste en tweede verwerking, terwijl het gebruikte plastic voor meer dan 95% afkomstig is uit herverwerkingsprocessen.

Onze voortdurende innovatie op het gebied van extrusie stelt ons in staat deze gerecyclede materialen volledig te benutten om een product te creëren dat niet alleen prestatiegericht is, maar ook duurzaam op de lange termijn.

Vereenvoudigde en nauwkeurige installatie

De WEO® Essential gevelbekledingsplanken zijn uitgerust met een slim ontwerp met een gemakkelijk in elkaar te schuiven profiel, wat een perfecte pasvorm garandeert. Ze zijn aangepast voor gebruik als hangende gevelbekleding en kunnen gemonteerd worden op een houten of aluminium frame. De installatie wordt vereenvoudigd door zelfborende roestvrijstalen schroeven die een snelle en veilige bevestiging tussen de planken en de latten mogelijk maken. De planken zijn flexibel in installatie; ze kunnen horizontaal of verticaal geplaatst worden om zo goed mogelijk bij het gewenste esthetische resultaat aan te sluiten.

Om de installatie te ondersteunen, is er een reeks accessoires beschikbaar gesteld om de montage en afwerking te optimaliseren: een startprofiel van 3 meter in aluminium zorgt voor een betrouwbare ondersteuning voor de eerste gevelplank, terwijl hoekprofielen van 35x45mm, gelakt in bijpassende kleuren aan de planken, de esthetiek van het geheel compleet maken.

Plaatsing van gevelbekledingsplanken
Onzichtbare bevestiging van de gevelbekleding

Vereenvoudigde bevestiging die esthetisch onzichtbaar is

De WEO® Essential gevelbekledingsplanken kenmerken zich door een eenvoudige montage via een groef-en-tong systeem. Met een slank ontwerp zijn ze licht en hanteerbaar, waardoor een snelle installatie mogelijk is als ze op houten of aluminium latten worden bevestigd, geplaatst op intervallen van 600mm. Eenmaal samengevoegd overlappen de planken elkaar, waarbij ze volledig de schroefkoppen verbergen voor een vlekkeloze visuele afwerking. Voor een nog verfijndere afwerking zijn schroeven verkrijgbaar die passen bij de kleur van de planken, ideaal voor het behandelen van details en specifieke montagekenmerken.

Intuïtief in aanleg beloven de WEO® Essential planken ook een uitzonderlijke levensduur, met een duurzaamheid van meer dan 20 jaar zonder de noodzaak van renovatie of onderhoud, waardoor ze zich als een van de meest aantrekkelijke opties op de markt positioneren.

Biobased materialen en FSC® gecertificeerd. (Certificaat C003450)

De WEO® Essential composiet gevelbekledingsplanken zijn gecertificeerd met het FSC® keurmerk dat een verantwoord en milieuvriendelijk bosbeleid garandeert. Dit keurmerk waarborgt ook een sociaal gunstig en economisch bloeiend bosbeheer.

De FSC® benadrukt verschillende sleutelprincipes, zoals het respecteren van de geldende nationale wetgeving, de bescherming van de rechten van werknemers en inheemse volkeren, het opbouwen van positieve relaties met lokale gemeenschappen en de conservering van ecosystemen en biodiversiteit, vooral in gebieden die van grote waarde zijn voor natuurbehoud.

Certification FSC
Leverancier waarborg
20 jaar waarborg
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 2 : duurzaam 15 tot 25 jaar
Grondstof
Composiet hout
Profiel
Tand en groef
Dikte x breedte van de plank
14,5x173 mm
Nuttige hoogte :
153 mm
Lengte
290 cm
Geografische oorsprong :
Frankrijk
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.