Terras in Louro Vermelho - Tiara

Terras in Louro Vermelho - Tiara

PL06G21x145-M2-NQ
€ 71,31
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Exotische houten vlonders Louro Gamela of Vermelho - Tiara 21x145 mm met of zonder clips of schroeven en draagbalken. Prijs per m2.

Terras
Prijs per
 
Vlonders in Louro Gamela of Tiara 21 x 145 mm

Vlonders in Louro Vermelho of Tiara:

De Louro vermelho, ook wel Tiara, Louro Vermelho genoemd, is verkrijgbaar in de Precious Wood bossen, gelegen in het Amazonegebied van Brazilië. De grote bomen bereiken een diameter tot 120 cm, met een rechte, cilindrische vorm. Grotere maten kunnen worden geproduceerd.

Het kernhout heeft een beige kleur met een gele tot bruine zweem, die nauwelijks donkerder wordt na blootstelling. Het witgele spinthout is gemakkelijk te onderscheiden. Het heeft een aangename (zoete) geur en een matige tot gouden glans. De nerf is voornamelijk recht, met af en toe een golvende en in elkaar grijpende nerf. De textuur is matig fijn. Louro vermelho voelt olieachtig aan, als gevolg van een wasgehalte, waaraan het zijn uitstekende eigenschappen ontleent.

De bewerking van Louro vermelho gaat heel goed. Met scherp gereedschap kan een glad oppervlak worden bereikt. Voorboren wordt aanbevolen (behalve voor zelfborende schroeven). De lijm- en afwerkingsresultaten zijn goed en voldoen aan de KOMO-richtlijnen voor gecertificeerd timmerwerk.  Dunne afmetingen drogen snel. Maten groter dan 33 mm vereisen veel vaardigheid, en boven 52 mm is het niet mogelijk Louro vermelho zonder gebreken te drogen.

Dit middelzware, gemakkelijk te gebruiken kernhout wordt gebruikt in vele buitentoepassingen. Bijvoorbeeld tuinmeubelen, gevelbekleding (vervanger van Western Red Cedar), constructies zoals vlonders, parkbanken en grondkeringen. Het wordt ook gebruikt voor lijstwerk, raamkozijnen en deuren. Vooral in de tuinhoutsector is het een zeer goed substituut voor Bangkirai.

Enkele belangrijke punten over dit exotische hout:

  • Gecertificeerd tropisch hardhout
  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Nette afwerking met montage clip
  • FSC® 100% - C003450
  • Makkelijk hanteerbaar, volumieke massa: 660kg/m3
  • Stabiel, Kiln Dried: 13-14%
Gladde voorkant van de Tiara

Gladde voorkant van de Tiara exotische houten vlonders.

Gegroefde achterkant van het Tiara

Gegroefde achterkant van het Tiara exotisch houten terras.

Milieuvriendelijk picto

Milieuvriendelijk.

Duurzaam picto

Duurzaam.

ique et certifié picto

Stabiel (KD13-14%).

Een duurzaam bord dat gemakkelijk te installeren is:

Een profiel met 1 gladde zijde en een gegroefde onderzijde, te installeren met de Bfix bevestigingsclips.

Louro Gamela of Vermelho is een exotische houtsoort uit de Braziliaanse regenwouden. Dit hout staat bekend om zijn grote stabiliteit en duurzaamheid.

Profiel van bord B-fix in Tiara

Tiara B-fix:

  • 21x145mm
  • Glad geschaafd
  • Montage met B-fix clip

Kenmerken:

Dichtheid: 660kg/m3
Kleur: Karamel / Beige
Houtsoort: Louro Gamela, Vermelho

Plankbevestiging: Clips Bfix (1 gladde, 1 gegroefde plank)
Herkomst: Zuid-Amerika (Brazilië)
Elastische modulus: 12500 N/mm2

Tangentiële/Radiale krimp:
Tangentiel : 8,8%
Radiaal : 4,5%
Termietenbestendigheid: Duurzaam

Installatie van de onderconstructie:

De onderbalken van het terras mogen niet verder dan 40cm, hart-tot-hart, uit elkaar gelegd worden (*30cm bij gebruik in publieke ruimtes). De aanbevolen afstanden van de vloerdragers onder de onderbalken worden gespecificeerd in de montagehandleiding: Terras Onderconstructie Montage

De draagbalken dienen onder afschot van 2% in de lengterichting van de planken te worden gelegd om goede afvoer van regenwater mogelijk te maken. Een afschot van 2% moet strikt in acht worden genomen! Monteren met afschot is het makkelijkst te realiseren met een dubbele onderconstructie.

Water moet ook onder de constructie door kunnen stromen. De onderbalken moeten absoluut op rubberen blokken of vloerdragers geplaatst worden.

Het is van belang om aan het uiteinde van iedere terrasplank een onderbalk te plaatsen zoals weergegeven in onderstaande foto. Enkel bij het toepassen van de B-fix Connect is het mogelijk om twee terrasplanken in de lengterichting op een onderbalk te plaatsen.

Bescherm uw draagbalken en verleng de levensduur: gebruik Növlek® bitumen strips om de draagbalken te beschermen en om het binnen dringen van water bij de bevestigingspunten te voorkomen.

installatie van het terras op balken

Dubbele onderconstuctie:

dubbele balk en dwarsbalk

Een dubbele onderconstructie is de beste optie voor houten terrassen. De eerste laag onderbalken wordt op de vloerdragers gemonteerd. De vloerdragers kunnen dusdanig worden afgesteld dat het gewenste afschot (2%) wordt gerealiseerd. Dit draagt bij aan een lang levensduur.

Het is belangrijk om de weergegeven afstanden in de foto in acht te nemen: tussen de uiteinden van de planken (de kopse verbinding) moet een afstand van 5 mm worden aangehouden en de afstand tussen het uiteinde van de plank en de draagbalk tussen 20 en 30 mm.

Voor een snellere installatie en om de levensduur van uw terras te verlengen raden we aan om uw onderconstructie op dwarsbalken te leggen.

Een bed van balken wordt loodrecht op een eerste laag van dwarsbalken bevestigd. Het aanpassen van de vlakheid van het terras gaat gemakkelijker en sneller, en de ventilatie wordt verbeterd.

Bij losse en slecht gestabiliseerde grond adviseren wij het gebruik van verzinkte stalen funderingschroeven om een effectieve en stevige verankering van uw terras te garanderen.

Bevestiging van de terrasplanken met B-fix clips:

Na het plaatsen van de onderconstructie waarbij de punten die hierboven beschreven staan en de richtlijnen uit het bestand Terras Onderconstructie Montage in acht zijn genomen is het mogelijk om de Tiara terrasplanken te gaan monteren met de B-fix terrasclip.

Stap 1: De bevestiging van de eerste plank vindt plaats met de speciaal ontwikkelde begin/eind clip. Plaats de eerste plank en plaats vervolgens de clip, boor vervolgens het gat voor de schroef met een 4 mm boor in de houten onderbalk.

Stap 2: Draai de schroef ongeveer halverwege of tot de hoogte van de groef in. In geen geval mag de schroef volledig worden ingedraaid, anders kan de tweede plank niet correct geplaatst worden. Plaats de tweede plank zo dicht mogelijk bij de eerste plank. Het is belangrijk dat deze plank ook precies is uitgelijnd.

Stap 3: Schroef de clip stevig vast. De onderkant van de clip moet altijd gelijk liggen met de balk, zodat de de volgende terrasplank stevig onder de clip kan worden geplaatst.

Voor aluminium draagbalken raden we aan om EPDM band tussen de clip te gebruiken om te voorkomen dat de schroeven breken.

Bevestiging van terrasplanken met Bfix clips

Onderhoud:

Onderhoud van Tiara-terrassen

Naar maten het hout in contact komt met UV zal het licht grijs worden en door weersinvloeden zullen er oppervlakte scheurtjes ontstaan. Deze natuurlijke ontwikkelingen kunnen enkel verminderd worden door het hout te onderhouden door jaarlijks niet-filmvormende oliën op waterbasis aan te brengen.

Let op: raadpleeg of de olie geschikt is voor Tiara. Het aanbrengen van de olie is minimaal één keer per jaar vereist, meerdere keren afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reinig uw terras na de winter van mos- en algengroei, hierdoor verminderd u het risico op uitglijden. Reinig nooit met een hogedrukreiniger.

LET OP: Het verschijnen van zwarte vlekken kan voorkomen. Deze vlekken, grijs of zwart in de vorm van een punt, worden vaak ten onrechte aangezien voor schimmel. Het is een oxidatie reactie van fijne metaaldeeltjes op het oppervlak van hout. Ze kunnen uit meerdere bronnen komen (gazonbemesting, gips en cement, metaalstof van snijwerkzaamheden, enz.). Dit fenomeen kan plotseling optreden, na een afzetting van vocht op het terras (dauw, regen, enz.)

Zie in dat geval het informatieblad: Reactie met ijzeroxide / oxaalzuur

Verantwoord bosbeheer:

Ons assortiment voldoet volledig aan de Europese Houtverordening, EUTR. Veel van onze producten zijn FSC® of PEFC gecertificeerd, U herkent deze aan de vermelding bij het artikel en het betreffende logo.

Tiara is afkomstig uit FSC® gecertificeerde tropische regenwouden die beheerd worden volgens de richtlijnen van FSC®

FSC picto
Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Ipe exotische houten terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 40 schroeven of 16 montage clips, afhankelijk van het terrasmodel (profiel) dat u heeft gekozen.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 2 : duurzaam 15 tot 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder clips en onderbalken
Houtsoort
Hardhout Tiara
Profiel
B-fix - Glad
Dikte x breedte van de plank
21x140 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
Licht rood - beige
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Zuid-Amerika
Hout dichtheid :
660 kg/m3
Droging :
KD - ovengedroogd 13/14%
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.