Terras in exotisch hout Ipe
Terras in exotisch hout Ipe
Terras in exotisch hout Ipe
Terras in exotisch hout Ipe

Terras in exotisch hout Ipe

PL13F21x140-M2-NQ
€ 99,60
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Terras plank met of zonder clips of vijzen en onderbalken (prijs/m2).

Terras
Prijs per
 

Terras met exotische planken Ipé

De planken in exotisch hout Ipé maken 21 x 140 mm, ze zijn glad, afkomstig van Brazilië en zijn voorzien met schroeven of met clips (B-fix). Duurzaamheidsklasse: 1, meer dan 25 jaar.

De exotische houten terrassen in Ipé zijn elegant en zeer sterk en duurzaam:

Als uw een vleugje exotisme en schoonheid aan uw terras wenst te geven, kunnen we u alleen adviseren om terraslatten in Ipé te kiezen.

Sinds een paar jaar is dit type terras erg de mode. Zijn hoge kost komt door het feit van zijn schoonheid en van zijn duurzaamheid van klasse 1, die het hoogst is in vergelijking met alle andere soorten planken of terraslatten (ten minste 25 jaar). Bovendien geeft de tropische schoonheid een geweldige indruk van natuurlijkheid door perfect te passen in de omgeving van uw tuin.

Dit exotische houten terras zorgt ervoor dat u er warm en verfijnd wilt van genieten. In de zomer geeft dit terras u het plezier om op blote voeten te lopen met zijn unieke textuur van zeer fijn hout.

Onze Ipé exotische houten planken voor terras hebben een dikte van 21mm en een breedte van 140 mm, ze zijn glad en afkomstig van Brazilië. En duurzaamheid klasse 1. Hun lengtes variëren afhankelijk van onze stock.

De planken zijn voorzien met clips of schroeven, afhankelijk van het profiel van de gekozen planken en met de kleppen of spanten die nodig zijn voor de realisatie van het terras.

Wat is een exotisch terras in Ipe ?

De naam "Ipé" is de handelsnaam voor de botanische soort Tabebuia spp. die tot de familie van Bignoniacs behoort en afkomstig is uit de tropische bossen van Zuid- en Midden-Amerika. België importeert voornamelijk de Ipé uit Brazilië.

nat Ipe terras

De duramen is bruin, soms licht groengeel en heeft vaak lichte of donkere lintvlakken. De structuur van het hout is vrij regelmatig, met een fijne textuur en een ongemarkeerd figuur. De ipé bevat lapachol, een cellulair gehalte dat rood (donker) wordt bij contact met ammoniak of alkalische producten, dat op de vlakken van de kanten dunne gele strepen geeft, soms licht groenachtig. De duramen is zeer duurzaam en stabiel.

Ook bekend als Lapacho of Tabebuia, komt het hout van de boom met dezelfde naam, een boom die er erg uitziet als een aantrekkelijke struik vanwege de kleur van zijn bloemen. In feite, worden veel soorten van deze boom ook gekweekt voor decoratieve doeleinden.

Een terras in Ipé wordt meestal geïnstalleerd op balken of spanten met behulp van een reeks schroeven of roestvrijstalen clips met altijd kleine ruimtes tussen de latten om water en lucht te laten passeren (om de structuur van het terras te beluchten). Het is een relatief eenvoudig installatiesysteem, het kan dus door u worden gemaakt als u een klusjesman bent of door een professional als bepaalde regels worden gevolgd.

Dit hout wordt ook gebruikt bij het maken van kasten, meubels, muziekinstrumenten of scheepsbouw.

Wat betreft schuren en oliën, zal het nodig zijn, in het geval dat u zijn oorspronkelijke uiterlijk wilt behouden om het te onderhouden met een olie zoals de terrasverzadiger.

Aangezien de bedreiging van ontbossing op de plaatsen van oorsprong van exotische houten, zorg er altijd voor dat het product dat u koopt toegevoegd is met het milieucertificaat: bij Otiva, is ons hout meestal gecertificeerd FSC of PEFC.

Voorbeelden van realisaties van Ipe exotisch hout terrassen :

exotisch Ipe houten terras
Ipé exotisch hout buitenvloeren
Ipé exotisch houten terrasplank
buiten Ipe houten terras
Ipé exotische houten vloeren
Ipé exotisch houten balkon
Ipe plank terras

De voordelen van een terras in Ipe :

Als u kiest voor een terras in Ipé, wees er zeker van dat u één van de meest duurzame materialen voor buitengebruik heeft gekozen. Sommige soorten Ipé zijn zelfs zeer brandwerend.

Daarnaast is het een zeer aangenaam materiaal om naar te kijken en aan te raken; zacht, hygiënisch en niet glad, het wordt ook veel gebruikt om de randen van zwembaden te bedekken.

Het is niet toevallig dat er veel vraag is naar dit exotisch hout; het is een materiaal dat zich perfect aanpast aan de weersomstandigheden van ons land, het heeft een zeer hoge weerstand en degradeert zeer weinig bij lange blootstelling aan de zon en is zeer goed bestand tegen vocht, zijn hardheid en zijn zeer compacte kant beschermen het heel gemakkelijk tegen schimmels en insecten zoals termieten.

Het is onbetwistbaar; Het exotische hout Ipé heeft een onmiskenbare schoonheid; dit bruin getinte materiaal, dat varieert van oranjegeel tot donkerbruin, heeft prachtige kleurvariaties tussen de latten.

Kortaf, is het een zeer elegant en natuurlijk materiaal, omdat het geaderde uiterlijk van het hout perfect in elke buitenomgeving past.

Hoe onderhoud of reinig je uw exotisch houten terras in Ipe?

Het is belangrijk om in het gedacht te houden dat natuurlijk hout een delicaat materiaal is; het is daarom noodzakelijk om te voorkomen er zo weinig mogelijk meubels op te slepen en zware dingen te laten vallen, al wat uw terras zou kunnen beschadigen.

Het kan gebeuren dat na verloop van tijd sommige microscheuren zullen verschijnen omdat exotisch hout gewend is om zich in een zeer vochtige omgeving te bevinden. Wij raden u dan ook aan om uw buitenvloer water te geven bij hoge hitte om uitdroging van de houten latten te voorkomen.

Voor een eenvoudige regelmatige reiniging van uw terras, een zachte borstel en een beetje licht zeepachtig water zal voldoende zijn, het zal het vuil achterlaten, evenals de enige schuimen die zijn verschenen. Alle schurende producten zijn absoluut verboden.

Om te voorkomen dat het hout grijs of gebleekt wordt, is het beter uw exotisch houten terras te oliën om het te hydrateren en te beschermen. Je kunt dit één of twee keer per jaar doen voor de winter of in de zomer, want dan raakt het hout het meest beschadigd. Als je het een paar jaar niet doet, bestaan er verzadigers die je terras in Ipé zullen verjongen. Aarzel niet om contact op te nemen met een professional die u zal adviseren over de beste producten en de juiste manier om uw exotische terras even mooi te houden als de eerste dag.

Exotische terraslatten in Ipe monteren met het onzichtbare B-Fix clipsysteem :

Het B-Fix bevestigingssysteem is roestvrij staal en niet zichtbaar, wat een uitstekende weergave geeft aan uw installatie van exotische houten terraslatten in Ipé. Het is heel gemakkelijk om te leggen of te knippen en bespaart u kostbare tijd bij het bouwen van uw terras in Ipé.

Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Ipe exotische houten terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 40 schroeven of 16 montage clips, afhankelijk van het terrasmodel (profiel) dat u heeft gekozen.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 1 : zeer duurzaam meer dan 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder clips en onderbalken
Voorzien met of zonder vijs en onderbalken
Houtsoort
hardhout Ipe
Profiel
B-fix - Glad
Glad - te vijsen
Dikte x breedte van de plank
21x140 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
van groen/bruin die na enige tijd zal vergrijzen, als deze is niet geolied. Behandelt met een olie hij houd zijn kleur.
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Brazil
Hout dichtheid :
1050 kg/m3
Droging :
AD of KD: 16/18% DTU (afhankelijk van de aankomst)
Oorspronkelijke boomsoort :
geslacht Tabebuia
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.