Terrasdragers
Terrasdragers
Terrasdragers
Terrasdragers

Terrasdragers

QU56-127-PV3.5/5-CPV
€ 2,50
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Terrasdragers voor de onderbalken te blokkeren en te ondersteunen.

Terrasdragers + zelfblokkerend :
 

De terrasdragers zijn trappenloos verstelbaar in de hoogte. Deze worden toegepast voor het ophogen en pas brengen van: terrassen, plankenvloeren, metalen roosters, kunstof planken…

Een nieuwe standaard :

Het Comfort gamma is een reeks modulaire terrasdragers en bestaat uit vaste (vanaf 10 mm) en regelbare terrasdragers (vanaf 35 mm). De regelbare dragers zijn traploos verstelbaar vanaf 35 millimeter tot 1 meter hoogte. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen en accessoires, specifiek gericht op de uitdagingen van houten terrassen. De combinatie van de verschillende onderdelen zorgt voor modulariteit en flexibiliteit, en garandeert een hoge afwerkingsgraad.

Onze terrasdragers zijn vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen voor een minimale impact op het milieu. Tijdens het productieproces is er geen afval en de gebruikte terrasdragers kunnen hergebruikt of herverwerkt worden in eigen productie, voor een volledig circulaire levenscyclus.

Onze regelbare terrasdragers vormen een bewezen systeem dat al sinds 1978 gebruikt wordt in diverse outdoor-toepassingen. Onze systemen worden continu getest en zijn stabiel, windbestendig en waterdoorlatend. Ze worden volledig in eigen productie vervaardigd en werden getest in de meest extreme weersomstandigheden. Door gebruik te maken van kunststof bieden de regelbare terrasdragers een goede geluidsisolatie, bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in brandvertragende versies.

Een terras op regelbare terrasdragers rond een zwembad is een must :

Een zwembad in de tuin is helemaal in en zeker ideaal met dit mooie weer voor wat verfrissing. Maar rond het zwembad dient er ook een terras geplaatst te worden, waar je lekker wat kan nagenieten. Hierbij kan er gekozen worden om dit te plaatsen op een verharde ondergrond, maar dit is zeker ook mogelijk op regelbare terrasdragers, dit voor zowel houten terrasplanken als een terras op regelbare terrasdragers met tegels.

Houten of platen zwembaddekvloeren

Houten of platen zwembaddekvloeren

Afwatering :

Vaak kiezen mensen ervoor om de afvoer zo weinig mogelijk zichtbaar te hebben op hun terrasoppervlak. Vanwege deze keuze kan er geopteerd worden om te gaan werken met regelbare terrasdragers. Hierdoor zweeft uw terras over het oppervlak. Dit heeft als voordeel dat afwatering, als leidingen onder de tegels kunnen geplaatst worden.

Een terras op regelbare terrasdragers heeft telkens open voegen en dit is niet zomaar. Via de open voegen kan het water aan de afvoer en op deze manier wegsijpelen. Wanneer er toch verstopping zou kunnen voordoen kan er op een eenvoudige manier de tegel weggehaald worden. Bijkomend voordeel van de open voegen is de extra luchtcirculatie tussen drager en tegel.

Bij het plaatsen van een houten terras op regelbare terrasdragers, kan dit ook op een eenvoudige manier. Hiervoor bracht SOLIDOR de Solaswitch op de markt. Hierbij wordt een luik voorzien aan het houten terrasoppervlak waar aan de onderkant de Solaswitch wordt gemonteerd. Het luik wordt geplaatst tussen de terrasplanken en door draaiing van de Solaswitch kan het luik vastgemaakt worden aan het terrasoppervlak, zodat opwaaiing vermeden kan worden.

La pose d'une terrasse en bois sur des plots de terrasse réglables est également très simple. C'est pour cela que SOLIDOR a mis sur le marché le Solaswitch. Dans ce cas, une trappe est prévue à la surface de la terrasse en bois sur la face intérieure de laquelle est monté le Solaswitch.

La trappe est placée entre les planches de terrasse et, en tournant le Solaswitch, la trappe peut être fixée à la surface de la terrasse, empêchant le vent de l'emporter.

Comfort :

Ligt de grond lager dan je woning/zwembad of is het niet helemaal vlak? Geen zorgen, de hoogte en de helling van de terrasdragers kunnen ze zo regelen zodat je terras helemaal waterpas ligt, ongeacht de ongelijke ondergrond.

Bovendien is er een mogelijkheid om van 1 cm tot wel 1 meter hoog te gaan met de SOLIDOR terrasdragers.

Groot draagvermogen :

Met terrasdragers wordt het gewicht verdeeld van je terrasplanken of -tegels over diverse punten, daarnaast zijn de regelbare terrasdragers zeer sterk en kunnen ze elk gewicht dragen tot wel 2.400 kilo/m².

Eenvoudig te plaatsen :

Als laatste is het werken met regelbare terrasdragers eenvoudig te monteren en te demonteren via de verschillende accessoires.

Hieronder de verschillende afmetingen van de terrasdragers :

Zelfblokkerend - bovenaanzicht :

zelfblokkerend balkdragers of onderlligers
zelfblokkerend balkdragers of onderlligers

Correct gebruik van het zelfborgende :

autobloquant de lambourde chevron de terrasse + dessin
Plaatsing van de terrasdrager

Plaatsing van de terrasdrager

Plaatsing van de terrasdrager met onderbalken

Plaatsing van de terrasdrager met onderbalken

Balkon terras vloeren

Balkon terras vloeren

Verkeerd vergrendelingszelfborgende :

autobloquant de lambourde chevron de terrasse + dessin

Maak kennis met enkele voordelen waarom je een SOLIDOR terrasdrager zou kiezen:

Op de hedendaagse markt bestaan er verschillende varianten van terrasdragers. Als pionier in het vak is het dan ook belangrijk om telkens uit te springen met uw eigen product. Zo hield SOLIDOR niet enkel rekening met het uitzicht maar ook met de vorm van de drager en de ondergrond waarop de drager zich steunt. Hieronder enkele belangrijke zaken waar SOLIDOR als pionier blijft rekening mee houden:

1. >300cm² steunoppervlak

Hoe groter het steunoppervlak, hoe beter. Bij het ontwerpen van de terrasdragers hielden we niet enkel rekening met de vorm, maar ook met de ondergrond waarop de drager zich zal steunen.
Het is belangrijk om het steunoppervlak zo groot mogelijk te maken zodat er geen onderliggende scheurtjes kunnen plaatsvinden in de dakbedekking. Hiervoor ontwierpen we onze dragers met een steunoppervlak groter dan 300 cm², en vermijden we waterschade omwille van scheurtjes.

2. Vlakke onderplaat

Daarnaast is het ook heel belangrijk om rekening te houden met de onderplaat van de drager. Wist je dat deze mooi glad en afgerond is? Maar waarom werd er specifiek gekozen voor zo’n onderplaat?
Natuurlijk werd deze onderplaat niet zomaar gekozen. Zo werd er gekozen voor een vlakke onderplaat waar de randen naar boven zijn afgerond.  Door middel van het gebruik van deze onderplaat wordt er beschadiging op de dakbedekking vermeden. 

plot de terrasse en bois

3. Circulariteit binnen SOLIDOR

Als pionier in het vak is het ook belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Onze producten zijn volledig in België, meerbepaald in Wevelgem ontworpen en geproduceerd. Daarnaast zijn onze regelbare terrasdragers vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen voor een minimale impact op het milieu. Tijdens het productieproces is er geen afval en de gebruikte terrasdragers kunnen hergebruikt of herverwerkt worden in eigen productie, voor een volledig circulaire levenscyclus.

Ook kunnen onze terrasdragers hergebruikt worden, zo kan er eenvoudig verwisseld worden van bovenplaat indien er gewenst wordt om van een tegelterras te veranderen naar een houten terrasoppervlak.

Daarbovenop hebben wij ons ook laten beoordelen door Ecovadis. Deze organisatie is de meest vertrouwde aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen, bedrijfsinformatie en prestatieverbeteringstools voor internationale toeleveringsketens. Onlangs ontvingen we een bronzen medaille van Ecovadis waar we 50/100 kregen voor onze producten, wat een goede beoordeling is.


4. Getest en bewezen

Als laatste is het dan ook belangrijk om de producten voldoende te testen. Onze systemen worden continu getest en zijn stabiel, windbestendig en waterdoorlatend. Ze worden volledig in eigen productie vervaardigd en werden getest in de meest extreme weersomstandigheden. Deze rapporten kunnen ook telkens worden aangeleverd bij jullie, indien nodig.

PV 2.3/3.5
Bereik: 23 − 35 mm

PV 3.5/5
Bereik: 35 − 50 mm

PV 5/8
Bereik: 50 − 80 mm

PV 8/11
Bereik: 80 − 110 mm

PV 11/14
Bereik: 110 − 140 mm

PV 14/17
Bereik: 140 − 170 mm

CPV+
Ondersteunt houten draagbalken

Hoogte
2,3 tot 3,5 cm, 3,5 tot 5 cm, 5 tot 8 cm, 8 tot 11 cm, 11 tot 14 cm, 14 tot 17 cm
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.