Terrasdragers voor tegels
Terrasdragers voor tegels
Terrasdragers voor tegels
Terrasdragers voor tegels

Terrasdragers voor tegels

QU56-127-PV3.5/5-C3/4T
€ 2,50
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Terrasdragers voor de tegels te blokkeren en te ondersteunen.

Terrasdragers + zelfblokkerend :
 

De terrasdragers zijn trappenloos verstelbaar in de hoogte. Deze worden toegepast voor het ophogen en pas brengen van tegels.

Enkele tips bij het aanleggen van een terras op terrasdragers :

Als u van plan bent om binnenkort een terras op terrasdragers aan te leggen, is het essentieel om enkele belangrijke aspecten in overweging te nemen voordat u begint met de installatie. Hieronder vindt u waardevolle informatie die u zal helpen bij uw project.

Dikte van de tegels of type balk bij hout :

De dikte van de tegels speelt een essentiële rol. Het is aanbevolen om tegels te kiezen met een minimum dikte van 2 cm.

dikte van de tegels

Hoeveelheid terrasdragers per tegel :

Het goed ondersteunen van uw terras is van groot belang. Gebruik onze calculator om de juiste hoeveelheid terrasdragers te bepalen, afhankelijk van het gekozen tegelformaat. Voor tegels met een minimumafmeting van 300x300 mm wordt een tegeldrager op elke hoek geplaatst. Bij tegelformaten groter dan 600x600 mm is een extra regelbare terrasdrager in het midden van de tegel nodig. Bij niet-vierkante tegels hangt de hoeveelheid terrasdragers af van de legrichting. In dergelijke gevallen en bij tegels groter dan 600x600 mm wordt vaak het Structusol aluminium draagsysteem aanbevolen voor optimale ondersteuning van de volledige tegel.
Bij open zijden van het terras wordt het gebruik van de Sticksol zelfklevende bovenplaat aanbevolen. Deze bovenplaat heeft een bitumen kleeflaag die voorkomt dat de tegels zich kunnen gaan verschuiven.

nombre de plots

Plaatsing van terrasdragers :

Bij het aanleggen van een betegeld of houten terras is het ideaal om de terrasdragers op een afstand van 40 à 60 cm van elkaar te plaatsen. Deze optimale afstand zorgt voor voldoende ondersteuning van uw terras.

Sterkte van de terrasdragers :

SOLIDOR terrasdragers zijn ontworpen om zware belastingen te kunnen dragen. Met een draagcapaciteit van 2.400 kg/m², bieden ze een solide en betrouwbare basis voor uw terrasproject. Afhankelijk van de hoogte van het terras, indien vragen hieromtrent of hoogtes hoger dan 200 mm kan je ons altijd contacteren voor advies.

steunbalken

Geschikte ondergronden voor terrasdragers :

Terrasdragers kunnen geïnstalleerd worden op verschillende ondergronden, zoals ommuurd grind, stabilisé, chape of beton. Ze vormen een beter alternatief voor traditionele methoden bijvoorbeeld lijm, omdat ze voorkomen dat bevroren water barsten in de voegen veroorzaakt. Het gebruik van terrasdragers op zandgrond wordt echter niet aanbevolen.

Een nieuwe standaard :

Het Comfort gamma is een reeks modulaire terrasdragers en bestaat uit vaste (vanaf 10 mm) en regelbare terrasdragers (vanaf 35 mm). De regelbare dragers zijn traploos verstelbaar vanaf 35 millimeter tot 1 meter hoogte. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen en accessoires, specifiek gericht op de uitdagingen van houten terrassen. De combinatie van de verschillende onderdelen zorgt voor modulariteit en flexibiliteit, en garandeert een hoge afwerkingsgraad.

Hieronder de verschillende afmetingen van de terrasdragers :

Zelfblokkerend - bovenaanzicht :

zelfblokkerend voor terrastegels
zelfblokkerend voor terrastegels
Voorbeeld van tegeldragers zelfborgende

Voorbeeld van tegeldragers zelfborgende

Voorbeeld van terrasdrager

Voorbeeld van terrasdrager

PV 2.3/3.5
Bereik: 23 − 35 mm

PV 3.5/5
Bereik: 35 − 50 mm

PV 5/8
Bereik: 50 − 80 mm

PV 8/11
Bereik: 80 − 110 mm

PV 11/14
Bereik: 110 − 140 mm

PV 14/17
Bereik: 140 − 170 mm

C3/4T
Wordt gecombineerd met een regelbare drager naar keuze

Welke voegbreedtes bestaan er in het SOLIDOR gamma voor een terras met tegels.

Bij de installatie van een tegelterras komt er heel wat kijken. Niet enkel de tegelkeuze speelt van belang, maar ook de situatie waar het terras zich bevindt als de keuze van de voegbreedtes.

Bij het plaatsen van een terras met terrasdragers, zijn er telkens open voegen. De breedte van de voeg heeft niet enkel een subjectief doel, maar kan ook een functie hebben. SOLIDOR ontwierp drie soorten voegbreedtes voor een terras met tegels, namelijk:

largeur joint C2/4T

Bovenplaat C2/4T: 2 mm voegbreedte

Een terras op terrasdragers is een ideale manier wanneer men een terras wenst te plaatsen op dezelfde hoogte als de binnenvloer. Zo kan de binnenvloer naar buiten lopen, wanneer men dezelfde tegels gaat gebruiken als binnen. Bij deze keuze wordt er vaak gekozen voor dezelfde voegbreedte als binnen. 2mm voeg is de kleinste en wordt dan ook vaak hiervoor gekozen.

largeur joint C3/4T

Bovenplaat C3/4T: 3 mm voegbreedte

De bovenplaat met 3 mm voeg is onze standaard bovenplaat. Deze voeg is ideaal voor voldoende afwatering.

largeur joint C6/4T

Bovenplaat C6/4T: 6 mm voegbreedte

Als laatste beschikt SOLIDOR ook over de bovenplaat C6/4T. Deze bovenplaat werd speciaal ontwikkeld voor een goede doorlaatbaarheid van wind. Alsook wanneer men een terras wenst te plaatsen met hele grote tegels, dient de voeg ook breder te zijn, zodat het water voldoende kan wegsijpelen.

Daarnaast is deze bovenplaat uitermate geschikt bij de plaatsing van terrassen in de bergen waar hevige regenvallen kunnen plaatsvinden.

Hoogte
2,3 tot 3,5 cm, 3,5 tot 5 cm, 5 tot 8 cm, 8 tot 11 cm, 11 tot 14 cm, 14 tot 17 cm
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.