Regel­bare terras­dra­gers muurversie

Regel­bare terras­dra­gers muurversie

QU56-127-AK3,5/5-CPV
€ 2,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Terraspaal tegen de muur.

Terrasdragers + zelfblokkerend :
 

SOLIDOR blijft innoveren en besteed graag aandacht aan verbetering van zijn producten. Dit proberen we nu ook te bewijzen door deze kleine aanpassing aan onze AK-dragers.

Oorspronkelijk was het regelbare gedeelte van onze oude AK-drager rond, maar sinds kort kreeg dit stuk tandjes. Dit met als voordeel om het eenvoudiger te maken voor de plaatser bij het regelen van de hoogte.

Oud terrasblok tegen de muur.

Oud terrasblok tegen de muur.

Nieuw dekblok dat tegen de muur wordt geplaatst.

Nieuw dekblok dat tegen de muur wordt geplaatst.

3,5 tot 5 cm tegen de muur

Plaats tegen de muur 5 tot 8 cm

CPV+
Ondersteunt houten draagbalken

C3/4T
Wordt gecombineerd met een regelbare drager naar keuze

Afwerkingsmogelijkheden voor een dakterras met terrasdragers

In de wereld van terrasontwerp en -constructie spelen tal van factoren een cruciale rol. Van hoogte en voegbreedte tot helling en meer, er zijn diverse overwegingen die essentieel zijn voor de installatie van een succesvol terras. Echter, naast deze technische aspecten is er nog een ander element dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van groot belang is voor de plaatsing van een terras: de afwerking van de onzichtbare randen. Hoewel randen op een dakterras op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijken, kunnen ze in werkelijkheid een complexe uitdaging vormen.

Recht aangrenzende wanden:

In bepaalde situaties bij de afwerking van terrassen maken installateurs soms de keuze om hun PV-Comfort dragers te versnijden tot halve dragers. Hoewel deze optie beschikbaar is, gaat de functionaliteit van de dragers hierdoor achteruit. Dit resulteert in het verlies van de mogelijkheid om het draaisysteem te gebruiken, leidt tot extra plastic afval, vermindert het draagvermogen en als laatste vergt extra tijd tijdens de plaatsing.

Regel­bare terras­dra­gers muurversie

Om dit probleem aan te pakken, is in het verleden de AK-dragers muurversie geïntroduceerd. Met deze halve dragers kunnen de rechtopstaande randen van uw terras perfect worden ondersteund, zodat uw terras de volledige ondersteuning krijgt tot aan de randen. Hierdoor worden de beperkingen van het versnijden van de dragers vermeden en kan een hoogwaardige en functionele afwerking worden bereikt. In ons AK-gamma bieden we twee halve dragers aan, namelijk de AK 3.5/5 (35-50mm) en de AK 5/8 (50-80mm). Deze kunnen telkens verhoogd worden met verlengstukken (F30 of AF100) en de hellingen kunnen telkens gecorrigeerd worden door gebruik te maken van de automatische hellingcorrector HA5.

Verlengstukken voor dragers

Gebogen wanden:

Wanneer een terras grenst aan dakdichting die niet in een hoek van 90 graden afgewerkt werd, dan heb je geen plaats om de tegel tot het einde te ondersteunen. Bij deze situatie is de AK-regelbare drager muurversie niet in staat om het terras volledig te ondersteunen aan de randen. Om dit probleem aan te pakken, kan het Structusol of het Deqsol aluminium draagsysteem worden gebruikt. In deze situaties wordt de drager aan de rand geplaatst, grenzend aan de gebogen wand, en de aluminium lat wordt eenvoudigweg doorgetrokken over de gebogen helling. De maximale afstand waarop de aluminium lat kan worden uitgestoken, gemeten vanaf de drager, is 10 cm. Dit zorgt ervoor dat de tegels of de houten planken mooi vlak tegen de schuine wand kunnen worden geplaatst en dat er voldoende stabiliteit blijft behouden voor het terras.

afstand plots wanden

Met deze diverse mogelijkheden voor het afwerken van een dakterras met terrasdragers, kunt u een mooi terras creëren. Of u nu te maken heeft met recht aangrenzende wanden of gebogen aangrenzende wanden, bij SOLIDOR zijn er diverse oplossingen beschikbaar die zorgen voor een volledige ondersteuning en stabiliteit van uw terras, zelfs tot aan de randen.

Hoogte
35-50 mm en 50-80 mm
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.