Geluidsabsorberende tuinmuur
Geluidsabsorberende tuinmuur
Geluidsabsorberende tuinmuur
Geluidsabsorberende tuinmuur
Geluidsabsorberende tuinmuur
Geluidsabsorberende tuinmuur

Geluidsabsorberende tuinmuur

PA55-133-SWW2-100-002
€ 341,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Houten geluidsscherm voor de tuin. 183 cm breed en 100, 120 of 150 cm hoog.

Hoogte
 

Hoe werkt het:

De SonoWall Absorb geluidsmuur bestrijdt geluidsoverlast door reflectie en absorptie van het geluid. Onze panelen isoleren uw tuin van de geluidsbron.
Onze akoestische kern absorbeert de geluidsenergie. Achter de geluidsbarrière wordt een ‘akoestische schaduwzone’ gecreëerd. Het geluid afkomstig van de directe geluidsbron blijft boven deze zone. Elk ander geluid is indirect of ‘gediffracteerd’.

De SonoWall 2 Absorb is een oplossing voor geluidsoverlast van mechanische installaties, airco’s en koelinstallaties alsook grote warmtepompen. De absorberende wand aan 1 of meerdere kanten van luide installaties, vermijdt geluidsverspreiding en smoort het geluid in de gecreëerde akoestische omsluiting.

Esthetisch:

Dit geluidspaneel gemaakt van Pinus Sylvestris met tand en groef bekleding aan de reflecterende zijde en verticale latten aan de absorberende zijde, heeft de look van een kwalitatieve houten tuinafscheiding die in elke tuin mooi oogt.

Doeltreffend:

Deze oplossing werd speciaal ontwikkeld voor burenlawaai dat zeer nabij is of voor lawaai in kleine ruimtes, meerbepaald om het kathedraal effect tegen te gaan. De absorberende zijde absorbeert een groot deel van het geluid, vooral in de lage frequenties.

Betaalbaar:

Veel goedkoper dan industriele oplossingen. De betaalbare oplossing voor een stillere tuin!

Samenstelling van het geluidsscherm

Hoe werkt een Sonowall Absorb?

De geluidsbron produceert golven en geluidsenergie, die opbotsen tegen de geluidsbarrière. Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de akoestische kenmerken van de geluidsmuur, wordt het directe brongeluid deels weerkaatst of geabsorbeerd waarbij achter de barrière een akoestische schaduwzone ontstaat. Het geluid afkomstig van de directe geluidsbron blijft boven de akoestische schaduwzone. Elk ander geluid is indirect of ‘gediffracteerd’. Het unieke van de SonoWall ligt in het geluidsdempend vermogen dat wordt bekomen door het materiaal in de kern van het paneel. Dit traditioneel ogende tuinpaneel met akoestische kern vermindert het geluid komende van een directe bron (weg, spoorweg,…) met meer dan 50%. De SonoWall geluidsmuren geven u de rust die u verlangt!

  • Sterke geluidsdemping: 50% minder lawaai en hoge absorptie aan de andere zijde.
  • Op verschillende hoogtes verkrijgbaar en inkortbaar
  • Kwaliteit: Scandinavisch geïmpregneerd hout.

De SonoWall overtreft zelfs het resultaat van sommige industriële geluidsmuren:

Met resultaten die ver boven de industriestandaard uitstijgen, boekte de SonoWall in een onafhankelijk akoestisch labo een bruto geluidsvermindering van -35dB (RW), waardoor een halvering van het geluid wordt ervaren. De resultaten werden getest volgens de index voor geluidsvermindering ISO 140-3. Grafieken tonen zelfs dat SonoWall het resultaat van sommige industriële geluidsmuren overtreft. Neem contact op met onze offerte service en ontdek hoe SonoWall jou kan helpen!

Technische specificaties:

  • Beschikbare hoogtes 1 m, 1m20 en 1m50 voor een muurhoogte van 2 m, 2m20, 2m40, 2m50, 2m70 of 3 m.
  • Standaard breedte 1m83, paneel en paal samen 1m90 lang.
  • Tand en groef bekleding 1,5cm dik aan de reflecterende zijde en verticale latten aan de absorberende zijde.
  • Pinus Sylvestris uit Noord-Europa, autoclaaf behandeld.
  • Akoestische kern van gerecycleerd polyurethaan, rotbestendig.
  • SonoPost tussen-, eind- en hoekpalen beschikbaar.
  • SonoRail afdeklatten van 1m90 en 1m98 (voor midden en einde schutting).
Geluidsreductie met geluidsscherm
Geluidsabsorberende omheining
Breedte
183 cm
Hoogte
100, 120 of 150 cm
Gewicht
100 cm : 41 Kg
120 cm : 48 Kg
150 cm : 58 Kg
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.