Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras
Eiken terras

Eiken terras

PL04F28x145-M2-NQ
€ 69,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Eik terrasplanken met of zonder vijzen en onderbalken (prijs/m2).

Prijs per
 

Terras met planken in eik :

Eik blijft een houtsoort die al enkele jaren veel wordt gebruikt. Het ontwerp van de Europese eik geeft een karakteristieke en rustieke uitstraling. Het warme en tactiele uiterlijk maakt het zeer aantrekkelijk.

Daarnaast zijn de natuurlijke eigenschappen uitstekend voor duurzame terrassen. Hardheid, sterkte en duurzaamheid zijn zeer geschikt voor buitentoepassing. De duurzaamheidsklasse is 3, wat onder andere betekent dat het gebruikt kan worden in gevallen waar de luchtvochtigheid vaak hoger is dan 20%. Omdat onze streken soms vochtiger zijn, zou het beter zijn om het te behandelen tegen vocht en indien nodig tegen grijsheid.

Eikenhout kan gebruikt worden voor vloeren, gevelbekleding, tuinhuis, grondtegenhoud...

Afmetingen van de eiken planken: 28 x 145 mm glad. Duurzaamheidsklasse: 3.

Bovendien worden de specifieke kenmerken van deze houtsoort niet voor alle toepassingen aanbevolen. Zijn bijzonder eigenschappen kunnen achteraf geen klachten genereren!

Nadelen van een terras in eik:

Eén van de kenmerken van eiken planken, om rekening mee te houden, is dat het een hoog tanninegehalte heeft. In de eerste maanden nadat het terras is gelegd, zal tannine uit de planken opstijgen; dit veroorzaakt strepen en vlekken wanneer het in contact komt met het metselwerk of het gips.

Tannine kan ook chemisch reageren met ijzermetaal, het is dus belangrijk om roestvrijstalen of non-ferrobevestigingsmiddelen te gebruiken. Zorg er ook voor dat andere ijzer metalen, zoals stellingen, uit de buurt van eikenplanken blijven om vlekken te voorkomen.

Bovendien worden de specifieke kenmerken van deze houtsoort niet voor alle toepassingen aanbevolen. Zijn bijzonder eigenschappen kunnen achteraf geen klachten genereren!

Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Eik houten terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 40 schroeven.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 3 : matig duurzaam 10 tot 15 jaar
Infos
Voorzien met of zonder vijs en onderbalken
Houtsoort
Europees Eik
Profiel
Glad - te vijsen
Dikte x breedte van de plank
28x145 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
Goudbruine
Geografische oorsprong :
Europa
Oorspronkelijke boomsoort :
Quercus
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.