Afrikulu terras
Afrikulu terras
Afrikulu terras
Afrikulu terras

Afrikulu terras

PL07G21x145-M2-NQ
€ 86,45
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Afrikulu terrasplanken met of zonder onderliggers (prijs/m2)

Terras
Prijs per
 

Terrasplanken in Afrikulu (Mukulungu):

De terrasplanken in Afrikulu zijn 145 mm breed op een dikte van hout van 21 mm. De latten zijn glad afkomstig van de Congo. Het is één van de hardste en meest duurzame exotisch houtsoort, waarvan de duurzaamheidsklasse 1 is, d.w.z. dat zijn natuurlijke weerstand op meer dan 25 jaar beoordeeld is. U kan kiezen voor planken te schroeven of te klippen met het B-fix systeem. De technische eigenschappen van de Afrikaanse sequoia, of Mukulungu, maken het ideaal voor terrassen, gevelbekleding en andere buitentoepassingen. Het wordt veel gebruikt in waterbouw, ponton... Afri-kulu is zuurbestendig en daardoor geschikt voor gebruik in de chemische industrie.

Afrikulu is de handelsnaam voor de botanische soorten Autranella congolensis die tot de Sapotaceae familie behoren. Het kernhout is rood tot roodbruin met donkere nerven en met een zijdeachtige glans.

De Afrikulu ook wel Mukulungu genoemd is perfect geschikt voor alle toepassingen van de tuin, inclusief direct contact met grond en water. De in België geïmporteerde Afrikulu komt uit tropisch West-Afrika, vooral van de Congo. Dit exotische hout is zo dicht en compact dat het kan sijpelen zoals het merbau; dit geeft het een ongewone sterkte. Het heeft een dichtheid van 12% vochtigheid die varieert tussen 800 en 1000Kg/m3.

Tijdens het zeetransport kunnen watervlekken op het hout verschijnen, evenals sporen van metalen hoepels. Deze kunnen worden verzacht met oxaalzuurzeep.

Ondanks zijn robuustheid en zijn sterke textuur is het gemakkelijk te bewerken met traditionele gereedschappen. Bij het snijden van het hout zal aandacht worden besteed aan de slijmvliezen omdat het een irriterend hout is ten gevolge van de productie van fijne houtdeeltjes.

Voor dit hout kunnen wij u een FSC (Forest Stewardship Council) certificaat leveren dat u de zekerheid geeft dat het hout legaal wordt geëxploiteerd en dat het exotische hout traceerbaar is tot de concessie waaruit het afkomstig is.

Het installeren van een terras in Afrikulu (Mukulungu)

Een goed terrasontwerp (dit geldt voor alle exotische houten terrassen) moet een goede dwarsdoorsnedeventilatie onder de latten hebben om stabiliteit te garanderen en natuurlijke houtvervorming te minimaliseren. Zorg dat je bij het installeren van een Afrikaans terras in sequoia voldoende afstand tussen de planken laat om uitzetting en samentrekking mogelijk te maken, evenals voldoende luchtcirculatie.

Montage van Afrikulu exotisch houten vlonderplanken met het onzichtbare B-Fix clipsysteem:

Het B-Fix bevestigingssysteem is in roestvrij staal en niet zichtbaar, wat een prachtige weergave zal geven aan uw installatie van Ipe exotisch houten terrasplanken. Het is zeer eenvoudig te installeren of vast te klemmen en bespaart u kostbare tijd tijdens de aanleg van uw Ipé-terras.

Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Afrikulu exotische houten terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 40 schroeven of 16 montage clips, afhankelijk van het terrasmodel (profiel) dat u heeft gekozen.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 1 : zeer duurzaam meer dan 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder clips en onderbalken
Voorzien met of zonder vijs en onderbalken
Houtsoort
Hardhout Afrikulu
Profiel
B-fix - Glad
Glad - te vijsen
Dikte x breedte van de plank
21x145 mm of 25x145 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
Roodbruin
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Congo
Oorspronkelijke boomsoort :
geslacht Autranella congolensis
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.