Terrasoverkapping tegen onkruid
Terrasoverkapping tegen onkruid
Terrasoverkapping tegen onkruid
Terrasoverkapping tegen onkruid
Terrasoverkapping tegen onkruid
Terrasoverkapping tegen onkruid

Terrasoverkapping tegen onkruid

QU55-134-00395
€ 50,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel
Optie
 

Gebruik van onkruidbestrijdingszeil voor het terras :

Als je overweegt om een terras van hout of composiet aan te leggen, is het essentieel om rekening te houden met een aantal factoren om de duurzaamheid en esthetiek van je project te garanderen. Onder deze overwegingen kan het gebruik van onkruidwerende folie onder het terras een cruciale rol spelen.

Onkruidwerende folie is een materiaal dat speciaal is ontworpen om de groei van onkruid onder je terras te voorkomen. Het fungeert als een fysieke barrière die zonlicht tegenhoudt en voorkomt dat onkruidzaden ontkiemen en zich verspreiden. Door het correct te installeren kun je je terras beschermen tegen ongewenste onkruidinfiltratie, waardoor het onderhoud eenvoudiger wordt en je buitenruimte er netjes en verzorgd uit blijft zien.

Het onkruidbestrijdingsdoek wordt geïnstalleerd vóór het terras zelf. Hier zijn de basisstappen voor de installatie:

antiwierzeil voor terras

Voorbereiding van het gebied:

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat het gebied schoon is en vrij van bestaande vegetatie. Verwijder onkruid, wortels en stenen om een vlakke, egale ondergrond te creëren.

Meten en knippen:

Meet het gebied onder het terras en knip de onkruidwerende folie dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat je aan de zijkanten een kleine marge overlaat om het gebied volledig te bedekken.

Het zeil installeren:

Rol het onkruidwerende zeil uit over het voorbereide gebied. Zorg ervoor dat het zeil het gebied volledig bedekt en laat de randen over de zijkanten hangen. U kunt de haken gebruiken om het zeil aan de grond vast te maken, zorg ervoor dat het strak en kreukvrij is.

Het terras leggen:

Zodra het onkruidbestrijdingszeil is geplaatst, kun je je houten of composiet terras leggen volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de terrasmaterialen op de juiste afstand van elkaar liggen voor ventilatie en drainage.

Het gebruik van een onkruidbestrijdingsdoek onder je houten of composietterras helpt voorkomen dat onkruid groeit en houdt je buitenruimte schoon. Het biedt ook extra bescherming tegen vocht en bodemerosie, waardoor de levensduur van je terras wordt verlengd.

Vergeet niet om je terras regelmatig te onderhouden door bladeren en afval te verwijderen.

Een geotextiel op een terrasstructuur leggen :

Bij de klassieke methode leg je het onkruidbestrijdingszeil op de grond en knip je het in een "X"-vorm (kruis) zodat je de palen van je terrasstructuur erin kunt plaatsen. Deze methode heeft één nadeel: onkruid zal langs de palen kunnen groeien omdat het zeil op dit punt opengaat.

Het kan echter zeer effectief zijn als je er een laag argexparels op legt. Deze dienen een dubbel doel. Ze helpen de vochtigheid onder het terras te reguleren en verlengen zo de levensduur van het hout. De tweede functie is voorkomen dat er licht binnenkomt en dat er gras langs de palen groeit.

Een andere methode die door sommige professionals wordt gebruikt, is de "boven-onder"-techniek, d.w.z. boven de structuur en onder de terrasplanken. Dit lost het probleem op van gras dat langs de palen groeit, maar heeft, zoals alle technieken, een nadeel: elementen zoals stof en bladeren komen vast te zitten tussen je terrasplanken en het zeil dat er net onder ligt. Je moet het schoonmaken met een stofzuiger en/of een waterstraal om elk van deze elementen te verwijderen.

Daarom moet je de voor- en nadelen van deze twee opties tegen elkaar afwegen om je terras zo goed mogelijk te beschermen. Dit zal afhangen van de hoogte van je terras, het bodemtype en/of het terras (op de grond) is gelegd op platen, terrasblokken of op een constructie met Azobe palen, stelten, enz.

Onkruidbestrijdingsfolie aanbrengen op een houten structuur :

1. Bouw je terrasstructuur

terrasstructuur met azobe palen

Terrasstructuur gebouwd met Azobé palen

de azobe palen bevestigen met roestvrijstalen constructieschroeven

De azobe palen zijn bevestigd met roestvrijstalen constructieschroeven voor een grotere duurzaamheid.

2. Het geotextiel vastnieten aan je terrasstructuur

gespannen en geniet geotextiel

Het geotextiel wordt gespannen en vastgeniet aan de terrasstructuur om te voorkomen dat er scheuren ontstaan waardoor het zou kunnen instorten.

krammen bevestigd aan het geotextiel en de azobe palen

De nietjes worden aan het geotextiel bevestigd om de azobepalen horizontaal vast te zetten.

3. Vergeet niet om je onkruidbestrijdingszeilen ± 20 cm te laten overlappen om te voorkomen dat het zeil verslapt of opengaat.

Overlappen van het onkruidbestrijdingszeil

Overlappende onkruidbestrijding

Gouden" kant van het geotextiel bovenop geplaatst

De meer resistente "gouden" kant wordt met de voorkant naar boven geplaatst om het zwarte deel ademend te houden en water eronder door te laten.

4. Werk je terras af door de terrasplanken met hun clips te monteren.

Dekplanken bevestigd met clips

In dit voorbeeld worden de terrasplanken bevestigd met B-fix® bevestigingsclips.

Onkruid effectief bestrijden met DuPont™ Plantex® Premium en Plantex® Gold afdekzeilen

Inleiding:

Ontdek hoe DuPont™ Plantex® Premium en Plantex® Gold geotextiel en tarps voor onkruidbestrijding u duurzame en milieuvriendelijke oplossingen bieden om onkruid in uw tuin effectief te bestrijden.

Onkruid bestrijden met DuPont™ Plantex® Premium (1m x 25 m, 25 m2 - 68g/m2)

Kenmerken en voordelen van Plantex® Premium:

  • Bevordert een gezonde plantengroei en bestrijdt onkruid: Dankzij de unieke structuur zorgt Plantex® Premium ervoor dat je grond de nodige vochtigheid vasthoudt terwijl de wortels kunnen ademen, wat de gezondheid van je planten bevordert en de ontwikkeling van veelvoorkomend onkruid vermindert.
  • Geschikt voor verschillende soorten landscaping: Of het nu onder grind, mulch of gras is, Plantex® Premium is perfect geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen en landschappen.
  • Uitzonderlijke duurzaamheid en garantie op lange termijn: Plantex® Premium is gemaakt om lang mee te gaan en biedt een uitzonderlijke duurzaamheid. In combinatie met een laag mulch of grind van 5 cm is de garantie tot 20 jaar.
premium onkruidbestrijdingszeil
premium tuinzeil
premium onkruidbestrijdings tafelkleed
premium onkruidbestrijdingsdoek

Onkruid bestrijden met DuPont™ Plantex® Gold (2m x 25 m, 50 m2 - 125g/m2)

Kenmerken en voordelen van Plantex® Gold:

  • Tweekleurige structuur en optimale doorlaatbaarheid: Plantex® Gold bestaat uit continu thermisch gebonden polypropyleen filamenten, waardoor een tweekleurige mulchdeken ontstaat (bruin bovenaan / zwart onderaan) die optimale doorlaatbaarheid biedt voor water, lucht en meststoffen, terwijl de groei van hardnekkig onkruid wordt voorkomen.
  • Uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid: Plantex® Gold is een bijzonder sterk en stabiel vlies dat een permanente bescherming biedt tegen het meest hardnekkige onkruid, zonder dat er pesticiden nodig zijn. Correct geïnstalleerd kan dit vlies tot 25 jaar meegaan.
  • Veelzijdige toepassing: Plantex® Gold is ideaal voor hellingen en vijveroevers en zorgt voor bodemstabilisatie, vochtbehoud en erosievermindering. Het bruine oppervlak geeft het een natuurlijke uitstraling en door de unieke niet-geweven structuur kan het onafhankelijk van de grond worden geteeld, waardoor het een ideale optie is voor kwekerijen.
  • Minder onderhoud, minder mulch nodig: Dankzij het efficiënte ontwerp vermindert Plantex® Gold de behoefte aan mulch aanzienlijk en is er minder onderhoud nodig voor groene ruimten, zodat u volop kunt genieten van de schoonheid van uw tuin.

Conclusie:

Of je nu kiest voor DuPont™ Plantex® Premium of Plantex® Gold, je kunt onkruid effectief bestrijden op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Beide opties bieden unieke eigenschappen en aanzienlijke voordelen, waardoor uw planten kunnen gedijen terwijl de groei van onkruid wordt beperkt.

Plantex goud mulchdoek
mulchdoek goud
onkruidbestrijdingsmat goud
zeildoek tegen onkruid

Hoe installeer ik het onkruidbestrijdingsdoek van geotextiel?

Stap 1: Bereid de grond voor en hark indien nodig

Controleer of al het onkruid uit het installatiegebied verwijderd is voordat u het Plantex® onkruidbestrijdingsdoek legt.

grondbewerking

Stap 2: Rol het geotextiel uit

Overlap Plantex® bij grote oppervlakken minstens 10 cm om te voorkomen dat er onkruid langs de randen groeit. Gebruik Plantex® ankerhaken of Bio Pins om de naden vast te zetten. Gebruik minstens 2 haken per strekkende meter. Op grote oppervlakken zonder planten, Plantex® verzwaren met stenen of met de nieuwe planten om te voorkomen dat het verschuift tijdens het planten.

rol het geotextiel uit

Stap 3: Knip een "X" in het onkruidbestrijdingsdoek

Knip met een scherp mes of een schaar een X-vorm boven een bestaande plant of op de plaats waar een nieuwe plant wordt geplant. Laat het Plantex® doek voorzichtig over de bestaande planten lopen of plant de nieuwe planten er doorheen.

uitsparing X in onkruidwerend geotextiel

Stap 4: Bedekken

Plantex® Gold kan bedekt of onbedekt gebruikt worden. Als het bedekt is, breng dan een laag mulch aan (schors, stro, grind, steenslag, enz.) van minstens 5 cm dik. Het is zeer duurzaam, licht en veelzijdig, met een levensduur van 3 jaar bij onbedekt gebruik. Planten zullen snel groeien en de mat in korte tijd bedekken dankzij de onkruidgroeiremmer.

Bedek Plantex® Premium met een minstens 5 cm dikke mulchlaag (schors, stro, grind, siersnippers, enz.). Deze mulchlaag moet dik genoeg zijn om het hele oppervlak van het product te bedekken, zodat het beschermd is tegen de zon en tijdens de zomermaanden kan uitdrogen. Het werkt als een grondscheider om vermenging met de grond te voorkomen. Dit betekent dat je met Plantex® Premium minder coating hoeft te gebruiken of minder vaak hoeft toe te voegen. De mat is sterk, licht en veelzijdig, maar onvoldoende mulchcoating kan leiden tot agressieve onkruidgroei en de levensduur verkorten.

Samengevat kan Plantex® Gold bedekt of onbedekt gebruikt worden, terwijl Plantex® Premium bedekt moet worden met een laag mulch. Beide matten zijn sterk, licht en veelzijdig, maar hebben een verschillende levensduur wanneer ze niet afgedekt worden gebruikt.

bedekken met geotextiel voor onkruidbestrijding

Onze garanties zijn niet langer geldig als er met ongeschikte voertuigen of andere voorwerpen over de stof wordt gereden of als deze er lang genoeg op wordt geplaatst om de stof te beschadigen.

Hoogte
Plantex Gold: 2m
Plantex Premium: 1m
Lengte
25 m
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.