Gootkit voor tuinhuisjes en carports
Gootkit voor tuinhuisjes en carports

Gootkit voor tuinhuisjes en carports

QU55-111-P020136
€ 124,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Deze PVC gootkit is net zo handig voor je tuinhuisjes als voor je carports.

Je begint het best met de complete gootkit, die de afvoerbocht en de goot van 2x5 meter met een diameter van 10 cm bevat.

Als je tuinhuis of carport langer is, kun je de gootverlenging van 2x2 meter toevoegen.

Optie
 

Installatiehandleiding

Algemeen:

 • Lees deze handleiding eerst volledig door voordat u begint met de installatie.
 • Leg, voordat u gaat lijmen of monteren, de goot eerst met hulpstukken uit op de grond en bepaal waar de gootuitlopen en gootverbinders moeten komen. Houdt u er hierbij rekening mee dat tussen de uitloop en het eindkapje altijd nog een stukje goot gemonteerd dient te worden!
 • De te verlijmen delen dienen goed schoon en droog te zijn.
 • Goten en afvoerbuizen kunt u op maat zagen met een fijngetande zaag. Afbramen kunt u met een mes of schuurpapier doen.
inhoud goot kit

Inhoud Set:

 1. Dakgoot 100 mm
 2. Hoekstuk 90° klem (alleen bij vierhoek)
 3. Eindkap 100 mm lijm R
 4. Eindkap 100 mm lijm L
 5. RWA pijpbeugel Ø 60 mm
 6. Gootwighoek
 7. Gootbeugel 100 mm
 8. RWA buis Ø 60 mm
 9. RWA bocht Ø 60 mm 67°
 10. Gootuitloop 100 mm klem
 11. Gootverbinder klem
 12. Lijm

1 - Kijk of de bevestigingslat verticaal hangt. Zoniet, maakt u dan gebruik van de bijgeleverde gootwighoekjes om de afwijking te corrigeren.

bevestiging van dakgoten

2 - Schroef nu de eerste beugel (eventueel incl. gootwighoekje) aan het uiteinde van de bevestigingslat. Bevestig daarna de beugel aan het andere uiteinde van de bevestigingslat, waarbij u een hoogteverschil van ongeveer 2 mm per strekkende meter aanhoudt voor een goede afwatering. Het laagste punt is aan de zijde waar u de gootuitloop wilt monteren.

dakgoot ondersteuning

U kunt eventueel een touwtje spannen tussen de 2 buitenste beugels om zo de hoogte van de tussenliggende beugels te bepalen. Beugels op maximaal 50 cm van elkaar monteren, en op niet meer dan 10 cm vanaf een gootverbinder.

3 - Zaag, wanneer alles goed is uitgepast, de gootdelen op de juiste lengte (indien nodig afbramen) en klem de onderdelen met rubber en verlijm de lijmonderdelen. U dient hierbij de lijm royaal aan te brengen. Daarna kunt u de gootdelen definitief bevestigen.

4 - Tenslotte de afvoerbuis. Bij een overhellend dak gebruik maken van de RWA bochten. De pijlen op deze bochten moeten naar beneden wijzen! Schroef eerst de pijpbeugels in de buitenwand. Zaag, wanneer alles goed past, de afvoerbuis op maat (indien nodig afbramen). Verlijm dan de afvoerbuis met alle hulpstukken, zodat u deze definitief kunt bevestigen.

afvoerbuis
Grondstof
PVC
Diameter
10 cm
Kleur :
Zwart
No reviews
Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.