Duofuse composiet panelen

Duofuse composiet panelen

PA43-087-12xB150-3xU27-180-WB
€ 315,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Tuinpaneel 180x180 cm in houtcomposiet geleverd als bouwpakket met:

 1. 12 in elkaar grijpende planken (27x150 mm x 180 cm)
 2. 3 U-profielen (afwerking boven, voor bevestiging links en rechts op de palen. 27x35 mm x 182 cm)
Kleur
 

Tand en groef planken in houtcomposiet:

Tuinschermen in houtcomposiet tand en groef planken zijn het duurzame en modulaire alternatief voor hardhouten tuinschermen.
Tuinschermen in houtcomposiet passen bij elke bouwstijl dankzij de tijdloze plankenstructuur. De houtcomposiet mengeling van houtmeel met PVC zorgt voor een uiterst duurzame, kleur- en vormvaste tuinafscheiding die veel resistenter is dan vol hout. Het modulaire tand en groef systeem laat een makkelijke doch stevige plaatsing toe, ook op moeilijke terreinen.
 
Het handige tand en groef planken-systeem laat ook tuinpoortjes toe, net zoals de aanleg van bloemperken en -bakken, een terras afsluiting of de bouw van een houtcomposiet tuinhuis, carport, tuinhut, … Handig, blijvend mooi en zorgenvrij.

Duofuse composiet tand en groef planken zijn beschikbaar in 4 tijdloze, sfeervolle tinten. Tot 6 à 8 weken na plaatsing kunnen uiterst lichte kleurschakeringen optreden waarna de kleur definitief gestabiliseerd is voor de rest van de levensduur. Ook na jarenlange blootstelling en gebruik zullen uw modulaire tuinschermen er nog steeds zo goed als nieuw uitzien.

Tand en groef planken

Doordat de planken een borstelrichting hebben, is het belangrijk dat het merkteken (1) aan de binnenkant zich steeds aan dezelfde kant bevindt. Het scherm kan op de grond geplaatst worden aangezien houtcomposiet niet rot. Ondersteun het scherm op grondniveau wel op 3 plaatsen door middel van tegels, betonplaat of ander hard materiaal zodat het niet kan wegzakken in de grond. Indien u onder het scherm een betonnen onderplaat, tot max. 4 cm dik, wenst te gebruiken, kan u deze bevestigen met de grote Duofuse® U-profielen (2). De standaard lengte van de planken bedraagt 180 of 200 cm maar de planken kunnen op eender welke lengte afgezaagd worden.

instruction de pose palissade composite Duofuse

Bevestiging U-profielen

 • Aan een paal kan aan meerdere zijden (max. 4) een U-profiel bevestigd worden, zo kan een hoek gerealiseerd worden.
 • Bevestig het U-profiel aan de paal met RVS-schroeven van 4,0/5,0 x 25/40 mm (max. tussenafstand 40 cm).

Bevestiging palen en planken

 • Start indien van toepassing steeds tegen de woning, schuur of ander vast punt. Nadat de eerste paal geplaatst werd, plaatst u de laatste paal.
 • Veranker zeker de eerste en de laatste paal goed. Plaats nu scherm per scherm. Plaats de palen op 1 rechte lijn en op dezelfde hoogte. Schuif de planken langs boven in de U-profielen handmatig naar beneden (3).
 • Druk de planken tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat de planken langs beide zijden de nodige uitzettingsvoeg hebben (min. 1 cm) (4). De paal moet 5,5 cm boven het scherm uitsteken om de nodige uitzettingsruimte te voorzien.

Er zijn 3 mogelijkheden om de palen te bevestigen:

 • Tegen een muur met pluggen en bevestigingsschroeven of met RVS L-beslag.
 • In de grond zonder houders (5). Een paal dient ongeveer 1 / 3 van de lengte in de grond zitten met een minimum van 40 cm. Maak hiervoor een put van 40 x 40 cm en 80 cm diep, die voor minstens 2 / 3 gevuld is met stabilisé of (snel)beton.
 • Op terras, betonvloer of muur door middel van de interne paalhouder.
  Bevestig de paalhouder stevig met geschikte schroeven, bouten en/of pluggen in het grondoppervlak. Plaats de paal over de paalhouder. U zal de paal met het aluminium kruis nog op de gewenste lengte moeten afzagen.

Afwerking

 • U kan het scherm bovenaan afwerken door het kleine U-profiel er horizontaal op te plaatsen (6).
 • De palen worden afgewerkt door afdekkapjes die verlijmd worden bovenop de paal. Plaats de afdekkapjes pas nadat alle horizontale U-profielen werden bevestigd.
Grondstof
Composiet hout
Dikte x breedte van de plank
27 x 150 mm
Breedte
180 cm
Hoogte
180 cm
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.