Terras in Thermowood Essen

Terras in Thermowood Essen

PL27I21x140-M2-NQ
€ 109,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Thermowood Essen terrasplanken met of zonder clips en onderliggers (prijs/m2)

Prijs per
 

Planken voor terras in Thermowood Essen:

Een terras in Thermowood is een zeer goed alternatief, als u voor ecologische redenen, exotische houtsoorten of composiethout niet liever zou gebruiken. Zijn ecologische voetafdruk is zeer zwak, dankzij verschillende factoren: zijn herkomst is Europees en zijn teelt wordt op een duurzame manier uitgevoerd.

Onze planken voor terras in Thermowood Essen worden met een clip systeem, genoemd "HardWood Clip", vastgelegd. De latten zijn glad, 138mm breed en 21mm dik. Van Europese oorsprong is hun duurzaamheid gegarandeerd over ten minste 25 jaar.

Wat is de Thermowood ?

Thermowood is meestal in dennen of essen afkomstig van Scandinavië. Het is een thermo-verwarmd hout via een thermisch proces dat, door verschillende verwarmings- en droogprocessen (warmte en stoom), zonder het gebruik van chemicaliën, zijn moleculaire massa verandert waardoor het stabiel, duurzaam, zeer bestand tegen vocht, insecten en bacteriën wordt, terwijl het een effectieve thermische isolatie heeft. Kortom, het verwerft de kwaliteiten van exotische houten zonder zijn ecologische nadelen. Thermowood is een 100% natuurlijk hout.

ThermoWood wordt gebruikt voor gevelbekleding en voor buitenvloeren of parketvloeren. Het is zeer geschikt om de exotische houten planken te vervangen, zoals teck of bangkirai.

Onderhoud van eenterrasinThermoWood

Om een goede levensduur van uw Thermowood terras te garanderen, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de grond die voldoende stabiel moet zijn om te voorkomen dat de latten van uw terras buigen.

Dit type thermo verwarmd terras vraagt weinig onderhoud; een goeie slag borstel met licht zeepwater zal één keer per jaar voldoende zijn. Soms is het nodig om een algicide te gebruiken om kleine groene mossen te verwijderen die verschijnen waar uw terras het meest onderhevig is aan vocht.

Om de 2 tot 3 jaar wordt een verzadigingsmiddel aangebracht om het hout te voeden, omdat een droog hout is; de verzadiger zal het hout verzachten.

Voorbeeld van een Thermowood Essen terras :

Thermowood essen pooldeck
thermowood essen terras
Thermowood essen vloer
Terrasplank in Thermowood essen
essen terras constructie
Essen terras detail
Thermowood essen terras

Installatie van Thermowood essen vlonderplanken met het onzichtbare HardWood clipsysteem:

Het Hardwood Clip-bevestigingssysteem: Thermowood-platen worden onder een hoek van 45° door de bevestiging op de balken geschroefd.

Durrée de vie d'une terrasse en Thermowood

DE LEVENSDUUR VAN THERMOWOOD TERRASPLANKEN

ThermoWood® terrasplanken hebben eenaanzienlijk langere levensduurdan onbehandelde houten terrasplanken van dezelfde houtsoort. Door de thermische behandeling worden deeigenschappenvan het houtverbeterden wordt delevensduurverlengd.

De exacte levensduur van ThermoWood® terrasplanken is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan deblootstelling aan vocht, zonlicht en andere weersomstandigheden, dekwaliteitvan hethouten dekwaliteitvan deinstallatie.

Kiest u voor kwaliteitsvolle ThermoWood® terrasplanken en een professionele plaatsing? Dan hebben uwThermoWood®terrasplanken een gemiddelde levensduur van20 jaar bij goed onderhoud.

THERMOWOOD DECKING

ThermoWood® deckings zijnhouten terrasplankengemaakt vanthermisch gemodificeerd hout. Deze terrasplanken hebben eenwarme,natuurlijke uitstralingen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. ThermoWood® deckings worden gebruikt voor het bouwen van terrassen, balkons en anderebuitenruimtes. Ze bieden eenduurzaamenmilieuvriendelijkalternatief voor ander terrasmateriaal zoals bijvoorbeeld tropisch hardhout.

Leme de terrasse en Thermowood

UW THERMOWOOD TERRASPLANKEN ONDERHOUDEN

Om delevensduurvan uw ThermoWood® terrasplanken teverlengen, is het belangrijk dat u het terras regelmatig voorziet van eengrondig onderhoud. Het onderhoud zelf isrelatief eenvoudig. We geven u graag enkele tips mee.

 1. Reinig uw ThermoWood® terrasplanken regelmatig: reinig de terrasplanken regelmatig met een zachte borstel en water om vuil en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers, deze kunnen de planken beschadigen.
 2. Verwijder vlekken: als er vlekken op uw terrasplanken zitten, moet u deze onmiddellijk schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en water.
 3. Bescherm de terrasplanken met olie: breng periodiek een beschermende laag aan op de terrasplanken om ze beter te beschermen.
 4. Controleer de bevestiging van uw ThermoWood® terrasplanken: controleer regelmatig of de terrasplanken nog goed bevestigd zijn en of er geen losse of beschadigde planken zijn die vervangen moeten worden.

GROENE AANSLAG VAN THERMOWOOD TERRASPLANKEN VERWIJDEREN

Als uw ThermoWood® terrasplankenniet voldoende zonlichtkrijgen, kan er groene aanslag ontstaan. Gelukkig is hetrelatief eenvoudig om de groene aanslag te verwijderenen uw terrasplanken weer te laten stralen.

Groene aanslag van uw ThermoWood® terrasplanken verwijderen doet u door10 eetlepels groene zeep en 10 liter waterte mengen. Breng dit mengsel aan op de groene aanslag. Laat het een paar minuten intrekken en schrob vervolgens met eenzachte borstel. Spoel daarna af met water.

Laat na het verwijderen van de groene aanslag de plankengoed drogenvoor u opnieuw gebruik maakt van uw terras. Groene aanslag kan wordenvermedendoor uw ThermoWood® terrasplankenregelmatigteonderhoudenzoals hierboven beschreven. 

Eliminer dépôts verts
Bois thermowood

THERMOWOOD TERRASPLANKEN VERSUS ONBEHANDELD HOUT EN TROPISCH HARDHOUT

Als u uw terras gaat aanleggen, zal u opmerken dat er verschillende opties zijn. We geven u graagenkele goede redenen meeom te kiezen voor ThermoWood® terrasplanken.

Eerst en vooral is ThermoWood®thermisch behandeld tegen schadelijke invloeden. De terrasplanken zijn dusduurzamerenstabielerdan onbehandelde terrasplanken. In vergelijking met tropisch hardhout is ThermoWood®beter voor het milieu, betaalbaarder en gebruiksvriendelijker.

VERSUS ONBEHANDELDE TERRASPLANKEN

 • 23% beter isolatievermogen
 • Langere levensduur
 • Beter bestand tegen houtrot
 • Minder zwelling en krimp
 • Betere vormstabiliteit
 • Minder vochtopname

VERSUS TERRASPLANKEN VAN TROPISCH HARDHOUT

 • Voordeliger
 • Milieuvriendelijker
 • Lichter
 • Makkelijker te plaatsen
 • FSC of PEFC gecertificeerd
 • Uit duurzaam beheerde bossen

HOEVEEL KOSTEN THERMOWOOD TERRASPLANKEN?

De kostprijs van uw ThermoWood® terrasplanken is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral de kostprijs van het ThermoWood® speelt een belangrijke rol. Daarnaast hebben ook de hoeveelheid terrasplanken, extra behandelingen en uw persoonlijke voorkeuren een grote invloed op de prijs.

Contacteer ons gerust voor een offerte op maat van uw wensen.

THERMOWOOD TERRASPLANKEN LATEN PLAATSEN

ThermoWood® terrasplanken zijnmakkelijk te plaatsen. Toch vraagt elk project een eigen manier van werken. Kies voor een vakman die ervaring heeft met het plaatsen van ThermoWood® terrasplanken, zo geniet u optimaal van de voordelen.

Belangrijk hierbij is een goede ventilatie, een correcte bevestiging en een eventuele voorbehandeling met olie of sealer.

Installation lames de terrasses en Thermowood
Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Thermowood hout terrasplanken en 3 meter Thermowood houten balken. Met 16 montage clips.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 1 : zeer duurzaam meer dan 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder clips en onderbalken
Houtsoort
Thermowood Essen
Profiel
HardWood Clip - glad
Dikte x breedte van de plank
21x140 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
Caramel bruin
Weerstand tegen schimmels:
Duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Europa
Hout dichtheid :
650 kg/m3
Droging :
Thermowood-proces
Oorspronkelijke boomsoort :
geslacht Fraxinus,
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.