Rabatplanken exotisch hout
Rabatplanken exotisch hout
Rabatplanken exotisch hout
Rabatplanken exotisch hout

Rabatplanken exotisch hout

PL10Q21x145-180
€ 27,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

In elkaar grijpende plank met tand-en-groefprofiel voor het creëren van een exotisch houten palissade.

 
Omheining van exotisch hout
in elkaar grijpende plank voor omheining van exotisch hout
palissade en deur in tand-en-groef planken van exotisch hout
hekwerk van planken met messing en groef van exotisch hout
exotisch hout tand en groef omheiningsborden

Montage Rabatscherm

Voorbereiding

Meet zowel de hoogte als de lengte van de rabatplanken alvorens ze te monteren.

De productiehoogte bedraagt 145 mm. De gemeten hoogte van de planken (inclusief messing en groef) zal afhankelijk van het vochtgehalte tussen 140 en 147 mm liggen.

De standaard lengtes bedragen 120/150/180 cm. Incidenteel worden de planken echter met een overlengte geleverd. Daar de toplat 183 meet, is het aan te bevelen rabatplanken met een overlengte af te korten op precies 180 cm.

De berekening van de vrij te houden ruimte tussen de palen is eenvoudig: lengte rabatplank + 3 cm (uitleg 3 cm: 12 mm u-lijst + 3 mm lucht x 2).

Stap 1 : Graaf de palen in (of gebruik paalhouders) en zet ze waterpas.
De afstand tussen de palen moet aan zowel boven- als onderzijde gelijk zijn.

paalplanter

Stap 2 : Schroef de U-lijst gecentreerd tegen de palen aan. Houd rekening met de toplat die later bovenop de U-lijst komt, zodat u aan de bovenzijde voldoende ruimte overhoudt.

schroef u profiel

Stap 3 : Plaats de onderste plank met de messing naar boven waterpas tussen de palen. Zorg voor een beetje ruimte tussen de plank en
de ondergrond, zodat het hout niet door en door nat wordt.
Bevestigt u deze dan met RVS schroeven door beide U-lijsten. Vergeet niet voor te boren!

plaats eerst board

Belangrijk voor de volgende stap!

Indien u in de voorbereiding voor de plankhoogte een waarde van 145 mm of meer heeft gemeten, schuift u de planken ’koud’ tegen elkaar aan en de messing en groef dus tot de basis in elkaar. Bij een waarde lager dan 145 mm, houdt u het verschil als ‘lucht’ aan tussen de messing-en-groef verbinding. Een meting van 142 plankhoogte, houdt dus in 145 – 142 = 3 mm extra ‘lucht’. De verbinding mag dan dus niet tot de basis in elkaar geschoven worden, maar moet een speling van 3 mm hebben. Alleen dan hebben de planken voldoende ruimte om later uit te zetten naar hun originele hoogte. Als u zich aan deze regel houdt, heeft u, naast het opvangen van de werking van het hout, het voordeel dat u in een later stadium makkelijker planken kunt uitwisselen, mocht dit nodig zijn.

Stap 4 : De volgende plank kan nu van bovenaf ingeschoven worden, waarbij messing en groef in elkaar gestoken worden. Schroef elke plank met één schroef in het midden vast in de U-lijst. Door de plank in het midden vast te schroeven houdt u de mogelijkheid later eventuele correcties aan te brengen. Vergeet u ook hier niet voor te boren.

alle planken vastschroeven

Stap 5 : Voor een fraaie afwerking gebruikt u de toplat (verkrijgbaar voor de 180 cm planken). Hiervoor dient u de messing van de bovenste plank af te zagen. Zorg ervoor dat deze plank ca. 15 mm boven de U-lijst uitkomt. Schroef de toplat van boven vast in de bovenste plank.

afwerklat

Klaar !

montage-palissade-terminal
Houtsoort
Hardhout Bankirai
Profiel
Tand en groef
Nuttige hoogte :
132 mm
Houtdikte
21 mm
Breedte x hoogte
21 x 145 mm
Lengte
180 cm
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.