Aluminium tuinmuur

Aluminium tuinmuur

PA33-003-AW3-7021
€ 3.949,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Aluminium tuinwand verkrijgbaar in 3 basiskleuren: Ral 7021 (Zwartgrijs), Ral 7035 (Lichtgrijs), Ral 9016 (Verkeerswit). De meeste kleuren uit het RAL-gamma zijn ook mogelijk tegen meerprijs.

Vanwege de holle constructie zijn accessoires als verlichting eenvoudig toe te voegen aan de muur. Ook als scheiding tussen bijvoorbeeld het beplante gedeelte en het terras bewijst hij zijn waarde.

Afmeting
Kleur
 

De tijdloos ogende muur van aluminium is een perfecte aanvulling in tuinen. De muur zorgt namelijk voor meer structuur. Ook kan met de muur een windvrije hoek worden gecreëerd of meer privacy worden aangebracht. Door de holle constructie kan je gemakkelijk accessoires monteren. Zorg dat de muur altijd vaststaat in de grond.

Aluminium is corrosiebestendig  en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Het materiaal kan het hele jaar buiten blijven staan, zonder dat het beschadigt of kapotvriest. Van deze muur heb je dus jarenlang plezier.

Nadat de aluminium muur is geproduceerd, krijgt deze een aantal nabewerkingen. Zo wordt het materiaal opgeruwd voor betere hechtingen van de poedercoating. De poedercoating is beschikbaar in verschillende kleuren en wordt aangebracht met een sterk hechtende grondlaag. Als laatste wordt de muur bewerkt met een harde toplaag. Dit zorgt ervoor dat de muur krasvast is.

Specificaties:

 • 5 jaar garantie.
 • Inclusief montage mogelijkheid aan de onderzijde.
 • Aluminium muren zijn slijtvast, bestand tegen corrosie en duurzaam.
 • Materiaaldikte van het aluminium is 3 mm.
 • Krasvaste toplaag.
 • Standaard RAL-kleuren zijn RAL 7016, RAL 7021, RAL 9005 en RAL 9016. Voor andere kleuren worden opstartkosten berekend.
 • Professionele onderhoudsmiddelen bij ons verkrijgbaar.

Informaties:

 • Producten dienen na ontvangst direct uitgepakt te worden, zodat het eventuele vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten zit. Dit kan moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaken.
 • Zorg dat de muur altijd goed vaststaat, in of op grond. Onze wanden hebben aan beide zijden onderaan een omgezette lip van ongeveer 5 cm voor bevestiging op een stevige ondergrond.
 • De garantie vervalt wanneer je gaat boren of slijpen op een manier die niet is voorgeschreven.
 • Gebruik voor het reinigen géén hogedrukreiniger en/of schuurspons. Dit tast de coating aan.

witte aluminium tuinmuur
aluminium tuinscherm
aluminium tuinmuur met verlichting
aluminium tuinmuur

Plaatsing van de muur :

Zorg voor een vlakke, stevige (afgetrilde) ondergrond. Indien dit niet zorgvuldig wordt gedaan, kunnen er spanningen in het product ontstaan die kunnen resulteren in schade aan het product.

Plaats de muur op de vlakke fundering, zorg dat deze stevig en waterpas is.

plaatsing van de aluminium wand op een vlakke ondergrond

Boor gaten in de fundering corresponderend met de gaten van de muur.

Bevestig vervolgens de muur aan de fundering door middel van bouten en pluggen, gebruik eventueel een chemisch anker.

Let op! Draai eerst alle bouten losjes vast, waarna ze een voor een vastgedraaid kunnen worden.

aluminium muur plaatsing met bouten

Bedenk vervolgens de fundering met een laag aarde van minimaal 10cm voor extra stabiliteit en maak daarna eventuele bestrating af.

plaatsing van de lage muur op een fundering

plan en afmetingen van de aluminium tuinmuur 300x194cm

plan en afmetingen van de aluminium tuinmuur 200x194cm

Infos
Andere afmeting op aanvraag
Op maat gemaakt
Grondstof
Aluminium
Dikte
3 mm
Diepte
15 cm
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.