Terras in Robinia

Terras in Robinia

PL24F22x120-M2-NQ
€ 89,20
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Robinia terrasplanken met of zonder clips en onderliggers (prijs/m2)

Prijs per
 

Planken voor terras in Robinia:

Van een nood aan een alternatief voor exotisch hout en van onze gedrevenheid een onderneming op te zetten die zich engageert in duurzame ontwikkeling. “Robiniahout (of Robinia pseudo acacia) is een Europese houtsoort die van nature heel goed weerstaat aan biologische aanvallen.

Het is een van de zeldzame inheemse houtsoorten die in de Europ se norm EN 335-1 en 2 geklasseerd staat in de risicoklasse gebruiksvriendelijk.
Het hout kan dus gebruikt worden voor vele doeleinden buitenshuis en heeft geen nood aan behandeling met fungiciden of insecticiden.
Nog een ander interessant feit: het hout wordt in duurzaam beheerde bossen geteeld die het ecologisch evenwicht respecteren.

Ontdek de Robinia, een rotvrije en rustieke Europese houtsoort:

Robinia, ook bekend als "valse acacia", is een uiterst duurzaam Europees hout dat geen conserveringsbehandeling nodig heeft. Voor buitenprojecten wordt het vaak verkozen boven tropische houtsoorten.

Met zijn warmgele tot groengele kleur en rechte nerf lijkt het op kastanje en eik, maar het is veel sterker. Het kernhout wordt snel goudbruin en krijgt na verloop van tijd een zilvergrijze patina.

Robinia wordt vaak gebruikt voor buitenconstructies zoals liaanpalen en vlonders. Inheems in de Appalachen aan de oostkust van de Verenigde Staten, werd hij in de 17e eeuw in Europa geïntroduceerd en staat nu op grote schaal aangeplant in Hongaarse bossen.

Naast zijn duurzaamheid biedt de Robinia ook nectarrijke honingbloemen, die zeer gewaardeerd worden door bijen voor de productie van een heldere en geurige monoflorale honing.

Door te kiezen voor Robinia kiest u voor een duurzaam en natuurlijk resistent hout dat een rustieke en warme toets geeft aan uw buitenprojecten.

Goed om te weten over vlonders:

  • 2 gladde kanten
  • 22x120 mm
  • Gevingerlast, dus zeer stabiel
  • Unieke houtstructuur
  • Lichtgele kleur
  • Extreem hard
  • Zeer duurzaam

Kenmerken:

Familie:
Fabaceae

Tangentiële werking:
6,40%

Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam

Naam:
Robinia pseudoacacia

Krimp in de dwarsrichting:
4,40%

Weerstand tegen termieten:
Duurzaam

Kleur:
Geel bruin

RT/RR - Ratio:
1,6

Dichtheid:
740 kg/m3

Kruisdraad:
Geen kruisdraad

Stabiliteit:
Gemiddeld stabiel

Elasticiteitsmodule:
16900 Mpa

voorbeeld van een terras in Robinia
Buitenterras in Robinia
Robinia terrasplanken
Robinia terrasplank

Terrasplanken bevestigen aan houten balken: praktisch advies.

Voor een optimaal esthetisch resultaat is het belangrijk een regelmatige afstand tussen de terrasplanken aan te houden. Deze afstand moet 5 tot 7 mm bedragen, rekening houdend met een houtvochtgehalte van 14 tot 16% bij levering. Het is raadzaam om plankafstandhouders te gebruiken om dit te vergemakkelijken.

Afhankelijk van het vochtgehalte van de planken is het raadzaam afstandhouders van een passende dikte te gebruiken. Voor een vochtgehalte van 12 tot 17% is een afstandhouder van 6 of 7 mm geschikt. Voor een vochtgehalte van 18-22% moet een afstandhouder van 4 of 5 mm worden gebruikt. Voor een vochtgehalte van meer dan 23% wordt een afstandshouder van 2 of 3 mm aanbevolen.

Om waterophopingen tussen de planken en de draagbalken te voorkomen, wordt aanbevolen een ventilatiespiegel zoals Airspacer te gebruiken. Dit zorgt voor een optimale luchtcirculatie onder de planken en vermijdt vochtige zones.

Het is ook belangrijk te zorgen voor een goede ventilatie van de planken door de randen van het terras nooit volledig af te sluiten. Tussen de vloer en de plint moet een ventilatieruimte van ten minste 2 cm worden gelaten. Voor vochtige vloeren is de minimale afstand tussen de terrasplanken en de vloer 4-10 cm.

Als u deze praktische tips volgt, kunt u uw houten terras in de beste omstandigheden plaatsen en de levensduur ervan garanderen.

afstand van de Robinia planken
onderhoud van het Robinia-terras

Hoe onderhoudt u uw Robinia terras?

Door het weer kan het hout van uw terras na verloop van tijd barsten en grijs worden. Om deze effecten te verminderen, raden wij aan het oppervlak te oliën met niet-filmvormende oliën op waterbasis. Het is echter essentieel om vooraf te controleren of de olie geschikt is voor de gebruikte houtsoort. Het oliën moet minstens eenmaal per jaar gebeuren en vaker, afhankelijk van de locatie en de weersomstandigheden.

Reinig uw terras na de winter om mos te verwijderen dat het risico op uitglijden verhoogt. Vermijd reiniging met een hogedrukspuit omdat dit het hout kan beschadigen.

LET OP: Het komt vaak voor dat er zwarte vlekken verschijnen, die vaak voor schimmel worden aangezien. Deze puntige vlekken kunnen het gevolg zijn van de oxidatiereactie van fijne metaaldeeltjes op het houtoppervlak. Ze kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals gazonmeststoffen, pleisters en cement, metaalstof van snijwerkzaamheden, enz. Dit verschijnsel kan plotseling optreden na afzetting van vocht op het dek (dauw, regen, enz.).

Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Thermowood hout terrasplanken en 3 meter Thermowood houten balken. Met 16 montage clips.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 1 : zeer duurzaam meer dan 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder clips en onderbalken
Houtsoort
Europees Robinia
Profiel
Glad - te vijsen
Dikte x breedte van de plank
22x120 mm
Lengte
3 m
Kleur :
Licht geel
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Europa
Hout dichtheid :
740 kg/m3
Oorspronkelijke boomsoort :
Robinia pseudoacacia
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.