Terras in Lariks

Terras in Lariks

PL22D27x143-M2-NQ
€ 45,50
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Lariks terrasplanken met of zonder vijzen en onderliggers (prijs/m2)

Prijs per
 

Terras met planken in Lariks:

Onze latten in lariks voor uw terras hebben een afmeting van 27 x 143mm en zijn gegroefd. Lariks heeft een goede natuurlijke weerstand, zelfs als het niet wordt behandeld (Natural duurzaamheid Klasse 3:10 tot 15 jaar). De duurzaamheid is de maat van een doorsnede van 50 mm x 50 mm hout die onbeschermd in de grond achterblijft. Wanneer onbehandeld en NIET in contact met de grond, kunt u een levensduur van 50 tot 60 jaar verwachten. Wanneer behandeld en buiten, is de levensverwachting van 100 jaar.

De technische kwaliteiten van duurzaamheid en esthetiek maken lariks een zeer gevraagd soort voor zowel binnen- als buitengebruik. Lariks heeft een goede compressieweerstand en splitst zeer regelmatig; zijn knooppunten zijn zichtbaar.

Eigenschappen van de Europese lariks

Lariks is een bladverliezend, harsachtig hout en een middelgroot dichtheidshout (530 kg/m3). Onze larikslatten komen uit West-Europa en zijn PEFC, FSC gecertificeerd.

Zonder onderhoud, door het alleen in de grillen van het weer te laten, wordt het zilvergrijs. Wij raden u om het te behandelen waar het in direct contact met de grond staat.

Het zal bestand zijn tegen constante veranderingen van vochtigheid of droogte zonder vervorming te ondergaan. Oppervlakte scheuren kunnen verschijnen zonder de weerstand, levensduur of duurzaamheid te beïnvloeden.

De lariks wordt geapprecieerd om zijn mooie oranje tot roze kleur met kleine knopen en zijn fijne textuur die het aangenaam maakt om naar te kijken en het zal in uw tuin enorm bewonderd zijn.

"Nadelen" van de terraslatten in Lariks:

Net als bij elk ander hout zijn er altijd enkele "nadelen" waarmee u rekening moet houden bij het kiezen of denken om uw balustrades of tuinterras te creëren.

Vanwege de natuurlijke dichtheid kan lariks gemakkelijk splitsen als je het nagelt of direct schroeft. Het is beter om altijd een voor-gat te boren voordat u nagelt of schroeft om te voorkomen dat er scheuren ontstaan.

Vanwege het hoge tanninegehalte kan lariks sommige vloeren bevlekken; aarzel niet om het te verwerken vóór de plaatsing. Dezelfde tannine kan een blauwe chemische reactie hebben bij contact met ijzer; om dit te voorkomen, gebruik altijd schroeven en spijkers zonder ijzer.

larikshouten terras
Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Lariks houten terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 40 schroeven.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 3 : matig duurzaam 10 tot 15 jaar
Infos
Voorzien met of zonder vijs en onderbalken
Houtsoort
Europees Lariks
Profiel
Groef, fijn geribeld - te vijsen
Dikte x breedte van de plank
27x143 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
Geelachtig wit
Geografische oorsprong :
Europa
Hout dichtheid :
530 kg/m3
Oorspronkelijke boomsoort :
Larix
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.