Composiet cederdek

Composiet cederdek

PL43-040-2779-400-M2-NQ
€ 131,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Cederhouten composietterras 23x138 mm met of zonder clips en spanten. Prijs per m2.

Prijs per
 

De terrasplanken in cederhoutcomposiet hebben twee kanten; de ene kant is licht gestructureerd met vezelige lijnen en in de richting van het hout, de andere kant imiteert perfect de structuur van een klassiek, natuurlijk hout. De planken zijn bevestigd met Cobra hybride clips. De planken meten 23 x 138 mm en zijn 4 meter lang. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur Cedar.

Een natuurgetrouwe cederimitatie:

De massieve cederkleurige terrasplank imiteert met succes het oppervlak van een verweerde terrasplank. De oppervlakteporiën, de houtnerf en het gaas worden weergegeven met een onnavolgbare textuur die de werkelijkheid zeer dicht benadert.

Composietterrassen van cederhout geven een gevoel van warmte door de verouderde houtstructuur met scheuren en spleten. Het behoudt alle voordelen van houtcomposiet in termen van weinig onderhoud, maar bovenal behoudt het zijn intense kleuren na verloop van tijd.

Cedarkleurig bord met getextureerde ader

Cedarkleurig bord met getextureerde ader

Cederkleurig bord met geribbelde structuurzijde

Cederkleurig bord met geribbelde structuurzijde

terrasplank in cederkleur - houtcomposiet

Enkele belangrijke punten over deze composiet houten vloeren:

  • Gecoëxtrudeerd dek
  • Omkeerbaar en verwijderbaar profiel
  • Mat geborsteld glad oppervlak
  • Oppervlak met houtreliëf
  • Multi-chromatische kleuren
  • Bestand tegen vlekken en verbleken

De pluspunten van het plank:

  • Gecoëxtrudeerde beschermingslaag
  • Omkeerbaar profiel: 2 effectieve zijden
  • Roestvrijstalen bevestigingsgroef

Kenmerken:

Materiaal:
40% Polyethyleen HD + 60% Houtvezel

Uitzetting:
0,0389 mm/m/°C

Afmetingen:
23 x 138 x 3600 mm

Dichtheid:
1170 kg/m3

Warmtegeleidingsvermogen:
0,2W/mK

Bevestigingsmiddelen:
Cobra Hybrid 8-18 roestvrijstalen clip

Elastische modulus:
3100 Mpa

Elastische modulus:
Delta E = 1,09 < 5

Type extrusie:
coëxtrusie 360°

Bestand tegen alle vlekken:

Ceder gecoëxtrudeerde platen vergen zeer weinig onderhoud. Vlekken zoals vet, wijn of ketchup kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een sopje.

Het wordt aanbevolen om uw terras ten minste eenmaal per jaar te wassen met een hogedrukreiniger (maximaal 120 bar) om mos te verwijderen, dat zich in de winter en op delen die niet aan de zon zijn blootgesteld ophoopt.

Hardnekkige vlekken kunnen worden gewassen met terpentine zonder het risico te lopen te verbleken.

Beschermende laag:

Een fijne laag polyethyleen die de hele plaat bedekt, beschermt het composiethout op efficiënte wijze tegen water en vocht. De geregistreerde uitzettingen zijn zeer gering, met slechts 1 mm per strekkende meter bij blootstelling aan een temperatuurvariatie van 30°.

De plaat is volledig regenbestendig, en regen stroomt weg zonder dat water in het beschermde composiethout doordringt. Aan deze dunne laag zijn ook UV-bestendige additieven toegevoegd om verbleking na verloop van tijd te voorkomen.

Cobra Hybrid 8-18 clip installatie:

Composiet ceder planken moeten worden geïnstalleerd volgens de installatievoorschriften met behulp van Cobra Hybrid 8-18 roestvrijstalen clips. Een zak met 90 clips bevestigt ongeveer 5 m2 platen.

Deze nieuwe clips van dubbel materiaal houden de roestvrijstalen schroeven op hun plaats tijdens de installatie. Er wordt aanzienlijk tijd bespaard tijdens de installatie. Bovendien zijn de universele roestvrijstalen schroeven zelfborend in zacht hout, exotische houtsoorten en aluminium balken.

Met Cobra Hybrid 8-18 clips bevestigde planken kunnen gemakkelijk worden verwijderd zonder het hele terras te demonteren.

De tussenruimtes (hart op hart afstand) zijn maximaal 40 cm voor composiet ceder planken. Het is aanbevolen een balkbescherming aan te brengen op zachthouten balken om hun duurzaamheid te verlengen.

Biobased en FSC™ gecertificeerde materialen. (Certificaat C003450):

Ceder composiet terrasplanken zijn gecertificeerd met het FSC™ label, dat garant staat voor een verantwoord en milieuvriendelijk bosbouwbeleid. Dit label garandeert ook een sociaal gunstig en economisch welvarend bosbeheer.

De FSC™ benadrukt verschillende belangrijke principes, zoals het respecteren van bestaande nationale wetten, het verdedigen van de rechten van werknemers en inheemse volkeren, het opbouwen van positieve relaties met lokale gemeenschappen en het behoud van ecosystemen en biodiversiteit, vooral in gebieden met een hoge beschermingswaarde.

Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter composiet hout terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 16 montage clips.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 2 : duurzaam 15 tot 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder clips en onderbalken
Grondstof
Composiet hout
Profiel
Cobra hybrid - Glad, vlam
Dikte x breedte van de plank
23x138 mm
Lengte
400 cm
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Zeer duurzaam
Geografische oorsprong :
Frankrijk
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.

De instructie wordt alleen ter informatie gegeven. Raadpleeg altijd de instructies van de betrokken leverancier. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een verkeerde interpretatie, onjuiste installatie of een fout bij de uitvoering van de installatie.