Terras in Tali

Terras in Tali

PL19D25x145-M2-NQ
€ 79,00
Inclusief belasting Afhalen in de winkel

Tali terrasplanken met of zonder vijzen en onderbalken (prijs/m2).

Prijs per
 

Latten voor terras in gegroefd exotisch hout Tali :

De 25 x 14 mm planken in Tali komen uit Afrika. Hun duurzaamheidsklasse is 1, t.t.z. meer dan 25 jaar duurzaamheid. De exotische houten latten hebben twee zijden: één met een brede groef en de andere met een dunnere groef. De andere bekende Tali namen zijn: Elone, Elondo en Missanda.

Tali is één van de zwaarste en meest stabiele hout ter wereld. Zelfs schimmels en insecten kunnen dit materiaal nauwelijks beschadigen. Daarom werd het in het verleden vaak gebruikt om bruggen, perrons en treinwagons te bouwen. Deze houtsoort is niet alleen aantrekkelijk vanwege de uitstekende technische eigenschappen, maar ook vanwege de roodachtige tot koperachtige tint en voor zijn prachtige textuur.

Deze exotische houten vlonderplank van Tali heeft twee zijden: een met een grote gegroefde nok en de andere met een fijn gegroefde nok.

Tali gegroefde exotische houten terrasplank
Tali vlonderplank met fijne groef

Voordelen van een terras in exotisch hout Tali :

  • Het hout is zeer hard en compact
  • Het is een exotische houtsoort vrijwel zonder knopen met een zeer goede duurzaamheid, zelfs in direct contact met de grond
  • De Tali heeft een bijzonder mooi en uniform patina
  • Bijzonder goed bestand tegen schimmel

Tali is de handelsnaam voor de botanische soort Erythrophleum ivorense A. Chev. en Erythrophleum suaveolens Brennan, die tot de Peulvruchtenfamilie behoren en uit tropisch Afrika komen, van Nigeria tot Mozambique. België importeert Tali voornamelijk uit de Ivoorkust, Kameroen, Congo-Brazzaville, Gabon en Ghana.

De duramen is geelbruin tot roodbruin. Grote kleurvariaties kunnen optreden als gevolg van verschillende groeiomstandigheden. Kleuren hebben de neiging om donkerder te worden onder invloed van licht. Drogen moet langzaam gebeuren om vervormingen en scheuren te voorkomen. De vorming van scheuren is onvermijdelijk in het geval van droging in de lucht van grote secties. Maar ze zullen geen effect hebben op de mechanische eigenschappen van het hout. De duramen is zeer duurzaam.

Een vierkante meter (m2) terras in kit (met ijzerwaren en onderbalken) omvat:
7 lopende meter Tali exotische houten terrasplanken en 3 meter exotische houten balken. Met 40 schroeven.
Duurzaamheidsklasse :
duurzaamheidsklasse 1 : zeer duurzaam meer dan 25 jaar
Infos
Voorzien met of zonder vijs en onderbalken
Houtsoort
Hardhout Tali
Profiel
Groef, fijn geribeld - te vijsen
Dikte x breedte van de plank
25x145 mm
Lengte
Van 180 tot 480 cm (per maat van 30 cm). De lengtes zijn variabel volgens de voorraad. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Kleur :
Geelbruin tot roodbruin. Er kunnen sterke kleurvariaties optreden als gevolg van verschillende groeiomstandigheden.
Weerstand tegen schimmels:
Zeer duurzaam
Insectenbestendigheid:
Duurzaam
Geografische oorsprong :
Afrika
Oorspronkelijke boomsoort :
Erythrophleum suaveolens
No reviews

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Ter informatie:

Marktsituatie: “BELANGRIJK”
De vraag naar grondstof overstijgt momenteel alle verwachtingen, waardoor de beschikbaarheid erg slecht is. Prijswijzigingen en leveringstermijn zijn voorbehouden, dit i.v.m. de sterk wisselende levertijden en prijzen.

Bedankt voor uw begrip.